Gazete Vatan Logo

Off-Road seven ama 4x4 alamayana çok özel parkur

Borusan Otomotiv, 'off-road' ruhunu şehre taşımak için, "Land Rover Experience Center" adı altında bir merkez açmak için kolları sıvadı

Land Rover Türkiye Distrübütörü Borusan Otomotiv, 'off-road' ruhunu, şehre taşımaya hazırlanıyor. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 16 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Land Rover'ın G4 Challenge yarışmasında geri sayım başlarken, Borusan Otomotiv de bu off-road rüzgarından yararlanmak için harekete geçti. Bu yıl içinde "Land Rover Experience Center" adı altında bir off-road merkezi açmak için kolları sıvayan Borusan yetkilileri, fizibilite çalışmalarına hız verdi.

Şehir içinde off-road keyfi
Borusan Otomotiv Land Rover Marka Yöneticisi Ayhan Ölçer, bu yeni proje için Yalova, Beykoz ve Çatalca taraflarında alternatif arazi arayışı içinde olduklarını söyledi. Ölçer, Land Rover Experience Center'la ilgili olarak şu bilgileri verdi:
"Yalova, Beykoz veya Çatalca taraflarında 30-40 dönümlük bir arazi arayışındayız. Land Rover Experience Center'da, Land Rover araçlarıyla eğitim vermek istiyoruz. Off road tutkusunu yaşamak isteyenler için haftasonunu da geçirebilecekleri, konaklamalı bir kompleks hazırlamak istiyoruz. Bu aktivitelere katılmak için Land Rover kullanıcısı olmanız gerekmiyor. Vinçle araç kurtarma gibi aktivitelerin de bulunduğu birtakım oyunlarla, gerçek off-road keyfini yaşatmak istiyoruz. Aynı zamanda katılımcılara bu aktivitelerin sonunda bir de sertifika vermeyi planlıyoruz."

Haftasonuna özel mini tur
Önümüzdeki günlerde kiralık araç işine girmek istediklerini de belirten Ölçer, kısa ve uzun dönemli olmak üzere Land Rover araçlarını günlüğü yaklaşık 100 euro'dan kiralamayı planladıklarını söyledi. 7-8 araçtan oluşan kiralık araç parkıyla, haftasonları İstanbul'a yakın merkezlere geziler düzenleyeceklerini de belirten Ölçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu ay içinde ilk organizasyonumuz başlıyor. Haftasonları biraraya gelip, belirli programlar yapıp, eğitmenler eşliğinde, içinde biraz off-road biraz eğlence olan turlar düzenleyeceğiz. Bu turlara katılacak araç sayısı maksimum 15-18 olacak. Bu konuda kullanıcılardan yoğun talep var. Herkesin eşi ve çocuklarıyla katılabileceği bir gezi planlıyoruz. Örneğin haftasonu Kaz Dağları'nda bir veya iki gece konaklayıp, gündüzleri ise araçlarla geziler yaparak, bir nevi off-road'a ısınma turları yapmak istiyoruz."

Haberin Devamı