Gazete Vatan Logo
Magazin Ödülü parçaladı!

Ödülü parçaladı!

59. Grammy ödüllerinde ‘Yılın Albümü’ ödülünü kazanan Adele, “Bu ödülü kabul edemem. Beyonce’ın ‘Lemonade’ albümü de muazzamdı” diyerek, ödülünü ikiye bölüp diğer aday Beyonce ile paylaştı.

Ödülü parçaladı!

Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olan Grammy ödülleri 59. kez sahiplerini buldu. Los Angeles’taki Staples Center’da düzenlenen törende en çok konuşulan iki isim ikiz bebeklere hamile olan Beyonce ve ‘Yılın Albümü’ ile ‘Yılın Şarkısı’ dahil gecede 5 ödül kazanan Adele oldu. Konuşmasında ‘Yılın Albümü’ dalının bir diğer adayı olan ‘Lemonade’ albümünün sahibi Beyonce’a atıfta bulunan Adele, gözyaşlarına hakim olamadı.

“Bu ödülü kabul edemem. Lemonade albümü muazzamdı Beyonce, çok muazzam, iyi düşünülmüş, güzel ve ruh taşıyan bir albümdü. Bunu takdir ediyoruz. Tüm sanatçılar olarak sana hayranız. Sen bizim ışığımızsın” dedi. Bu sözler karşısında Beyonce da gözyaşları dökerken Adele, ödülünü ikiye bölerek bir parçasını Beyonce’a verdi.

Cesur şov

35 yaşındaki bir çocuk annesi ABD’li şarkıcı Beyonce, altın renkli ‘Kraliçe‘ kostümüyle sahneye çıktı. Lemonade albümünden ‘Love Drought’ ve ‘Sandcastles’ şarkılarını seslendirdi. İkizlere hamile olan şarkıcı, sandalye üzerindeki akrobatik dansı ile yürekleri ağza getirdi. Beyonce’ın bu performans için dört gün boyunca prova yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Adele, Aralık ayında yaşamını yitiren İngiliz şarkıcı George Michael’ın anısına ‘Fast Love’ şarkısını söyledi. Gecede ayrıca Katy Perry, Metallica, John Legend, Lady Gaga, Alicia Keys, Keith Urban, the Weekend, Daft Punk ve Bruno Mars da sahneye çıkan ünlü isimler arasındaydı.

Bowie’ye iki ödül

Geçtiğimiz Ocak ayında kaybettiğimiz dünyaca ünlü müzisyen David Bowie’nin, ölmeden kısa süre önce çıkardığı ‘Blackstar’ albümü ‘En iyi Alternatif Müzik Albümü’ seçildi. En İyi Rock Performansı ödülü de albüme ismini veren şarkıya verildi.

59. Grammy Ödülünü kazanan bazı isimler şöyle:

Yılın Albümü: Adele ‘25’

Yılın Şarkısı: Adele ‘Hello’

En İyi Yeni Sanatçı: Chance The Rapper

En İyi Rap Albümü: Chance The Rapper ‘Coloring Book’

En İyi Rap Şarkısı: Drake ‘Hotline Bling’

En İyi Çağdaş Urban Albümü: Beyoncé ‘Lemonade’

En İyi Pop Solo Performans: Adele Hello

En İyi R&B Albümü: Lalah Hathaway ‘Lalah Hathaway’

Haberin Devamı

En İyi R&B Şarkısı: Maxwell ‘Lake by the Ocean’

En İyi R&B Performansı: Solange ‘Cranes In the Sky’

En İyi Pop Vokal Albümü: Adele ‘25’

En İyi Rock Albümü: Cage The Elephant ‘Tell Me I’m Pretty’

En İyi Müzik Videosu: Beyonce ‘Formation’

En İyi Pop İkili/Grup Performansı: Twenty One Pilots ‘Stressed Out,’

En İyi Country Solo Performansı: Maren Morris ‘My Church,’