Gazete Vatan Logo

Ödüllü inovasyonların temeli kampta atılıyor

Bir yıl süren YGA Liderlik Programı’nı üstün başarı ile tamamlayan yıldızlar, YGA Liderlik Kampı’nda buluştu. Kampta dünya çapında ödüller alan YGA projelerinin temelleri de atılıyor

Ödüllü inovasyonların temeli kampta atılıyor

YOUNG Guru Academy’nin 15 yıldır aralıksız düzenlediği YGA Liderlik Kampı başladı. Bir yıl süren YGA Liderlik Programı’nı üstün başarı ile tamamlayanlar arasından seçilen

100 yıldız, işadamları, yazarlar ve psikologların aralarında bulunduğu isimlerle interaktif seanslar gerçekleştirdi. FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, YGA ile ilgili olarak, “Ailecek, 3 kuşak YGA’lıyız. Özyeğin Üniversitesi olarak da 5 yıldır YGA Liderlik Kampları’na ev sahipliği yapıyoruz. Böyle anlamlı bir hayalin ortağı olmak büyük onur” dedi.

YGA projelerinin temellerinin atıldığı kampta; Antalya, Gaziantep, İstanbul, Ankara ve Trabzon Sevgi Evleri’nden seçilen 19 devlet koruması altında çocuk, Gaziantep’ten 7 Suriyeli mülteci çocuk, İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Bursa’dan görme engelli 18 çocuk ve Türkiye’nin en iyi okullarından seçilmiş, Yıldızlar Liderlik Programı’na katılan 31 çocuk yer alıyor. Kamplar Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşiyor. Kamptaki farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel seviyelerden bir araya gelen çocuklar; daha iyi bir dünya için sosyal inovasyon projelerinde çalışacak; birlikte hayal kurup, karar verip, projelendirecekler. Yıldızlara, Türkiye’nin önde gelen akademisyen, işadamı ve yazarlarından eğitim almış YGA gönüllüleri, proje danışmanlığı yapacak.

Haberin Devamı

Bilim seti geliştirecek

YGA Liderlik Kampı’nda yıldızlar, bir yıl boyunca YGA Liderlik Programı’nda öğrendikleri yetkinlikleri kullanarak sosyal inovasyonlar üzerine çalışıyor. Kampın son günü projelerini YGA mezunları ve Hayal Ortaklarından oluşan Danışma Kurulu’na sunuyorlar. Seçilen en iyi proje fikri YGA’lılar tarafından hızla hayata geçiriliyor. Yıldızlar bu yıl daha önceki YGA kamplarında temelleri atılan ve kitlesel fonlamada fonlanan TWIN Bilim Setini geliştirmek için çalışacak.

10 ödül kazandı

YGA gönüllüleri görme engellilere engelsiz bir dünya, özgür düşünen nesiller için bilim, rejeneratif bir dünya için güneş enerjisi alanlarında çalışıyor. Bugüne kadar dünya çapında 10 ödül alan YGA inovasyonları, 15 yıldır gerçekleşen YGA yaz kamplarında yıldızların çalıştığı projelerden çıkıyor. Görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için geliştirilen ‘Hayal Ortağım’ akıllı telefon uygulamasının temelleri 2007’deki kampta atıldı. Engel algılama özelliği ile görme engellilerin hayatında devrim yaratan WeWalk Akıllı Baston bu kamptan çıkan ilham üzerine geliştirildi. WeWalk Birlemiş Milletler’de tüm ülkelere örnek olarak gösterildi.

Haberin Devamı