Gazete Vatan Logo

Ödüllerini Emek Sineması'nda aldı

Ödüllerini Emek Sineması'nda aldı

Sinemanın görünmeyen kahramanları", Türk sinemasının 102. yılında Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) ve Kültür Kenti Vakfı iş birliğinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Tarihi Cercle D'Orient binasında orijinalliği korunarak yeniden inşa edilen Beyoğlu Grand Pera Emek sineması'nda gerçekleştirilen 'Sinemanın Görünmeyen Kahramanları Ödül Töreni'nde Yeşilçam'ın önemli isimleri ile sinemaseverler biraraya geldi. Sinemaya uzun yıllar hizmet etmiş sektör çalışanlarının ve filmlerin ödüllendirildiği geceye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

Türk sinemasının gün geçtikçe daha da geliştiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Sinema tarihimizin başlanğıcının 102 yılı. Ayastefanos Abidesi'nin yıkılışı münasebetiyle çekilen belgeselle başladı. Ülkemiz, insanımızın memlekete olan sevdası 102 yıl evvelle bugün aynı sıcaklığını koruyor. Sinemamız çok milli bütün insanlarımızla gurur duyuyoruz ve emeği gecen her kezi rahmetle anıyoruz, parlatanlarıda alkışlıyoruz" dedi. Türk sinemasının oyuncularından Selda Alkor ise, "Sevindirici bir gece çünkü bizler hep ödüller aldık. Emekçilerimiz bizleri taşıyan bir çok kişi bu ödülleri fazla alamamışlardı. Bu gece onlara ödül vereceğiz, o nedenle çok mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, ışık şefi Süleyman Çekiç, sanat yönetmeni Kadriye Deniz Özen, set amiri Mevlüt Ekinci, oyuncu Cevdet Balıkçı ve Neşe Arda, yapımcı Günay Kosova, ses-kayıtçı Tuncer Aydınoğlu, yapım koordinatörü Zafer Par, görüntü yönetmeni Kaya Ererez, laboratuvar uzmanı Türker Par, kurgucu İsmail Kalkan, makyöz Oya Tolga, seslendirmeci Bedia Ener, grafik sanatçısı Erol Ağakay ve prodüksiyon amiri Bekir Çetiner ödüle layık görüldü. Ödülleri ise, Emir Karan, Mevlüt Koçak, Ceren Benderlioğlu, Serdar Akar, Osman Sınav, Yusuf Sezgin, Erdal Aktaş, Selda Alkor, Ergin Yılmaz, Yılmaz Atadeniz ve Engin Çağlar'ın da aralarında bulunduğu ünlü isimler takdim etti. Ünlü sanatçı Cahit Berkay da törende film müziklerinden oluşan mini bir konser verdi.

Haberin Devamı