Gazete Vatan Logo

ODTÜ de o listeye girdi!

Dünyanın En Saygın 100 Üniversitesi listesine Türkiye'den tek bir üniversite Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girdi.

Son 10 yıldır dünyadaki en iyi üniversiteleri sıralayan İngiliz Times gazetesinin Times Higher Education (THE) dergisi, 2014 yılının en saygın üniversitelerini seçtiği listeyi yayınladı.

ODTÜ DE LİSTEDE

Amerika'daki Harvard Üniversitesi listenin birinci sırasında yer alırken Türkiye'den Ortadoğu Teknik Ünivertesi ilk 100'e giren tek üniversite oldu. ODTÜ, listenin 71-80 bandında yer aldı.

Times Yüksek Eğitim listesinin ilk 10 sırasında Amerika'daki üniversiteler dikkat çekti. Harvard'ın arkasında Massachusetts Institute of Technology (MIT) ikinci and Stanford üçüncü sırada gösterildi.
İngiltere'deki Cambridge ve Oxford Üniversiteleri geçen yılki sıralamaya göre bir sıra geriye düşerek 4. ve 5. sırada yer aldılar. Sıralamayı The University of California, Berkeley, Princeton, Yale, California Institute of Technology and the University of California, Los Angeles izledi.

"Üniversite markası denildiğinde yenilemez süper güç" olarak yorumlanan Amerika'daki 46 enstitü ilk 100 arasında yer buldu. Diğer yandan İngiltere'deki enstitülerin saygınlığındaki azalmanın ise "endişe verici" olduğunun altı çizildi.

İlk 20'de Amerika, İngiltere, Japonya, Kanada ve İsviçre üniversitelerinin yer aldığı listenin tümünde toplam 20 ülke temsil edildi.
11. sırada yer alan Tokyo Üniversitesi, Amerika ve İngiltere'den sonra en fazla puan alan üniversite oldu.
Puanı belirtilmeyen Ortadoğu Teknik Üniversitesi ise geçen yıl 51-60 bandında yer alırken bu yıl 71-80 bandında gösterildi.

Times Higher Education üniversitesi listesi, Ipsos MediaCT'nin Thomson Reuters için düzenlediği Akademik Saygınlık Anketi temel alınarak hazırlanıyor.

2014 dünya üniversiteleri listesinin ilk 10'u şöyle :

1. Harvard Üniversitesi, ABD
2. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), ABD
3. Stanford Üniversitesi, ABD
4. Cambridge Üniversitesi, İngiltere
5. Oxford Üniversitesi, İngiltere
6. California Üniversitesi, Berkeley ABD
7. Princeton Üniversitesi, ABD
8. Yale Üniversitesi, ABD
9. California Teknoloji Enstitüsü ABD
10. California Üniversitesi, Los Angeles, ABD

Haberin Devamı