Gazete Vatan Logo

Öcalan köyüne gidişe izin verilmedi

İMRALI Adasında ağırlıştırılmış müebet hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle BDP’lilerin, Diyarbakır ve Siirt’ten, araçlarla çetebaşının doğum yeri olan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli köyüne gidişlerine izin verilmedi. Diyarbakır’da bulundukları otobüs durdurulan BDP’li Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Özdal Üçer ile bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk, kendi özel araçlarıyla Şanlıurfa’ya hareket etti.

Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle köyüne yürüyüş etkinliği düzenleyen BDP’lilerin Şanlıurfa’ya gidişlerine polis İçişleri Bakanlığının kararı doğrultusunda izin vermedi. Şanlıurfa’ya gitmek için BDP’liler, Diyarbakır il binasında toplandı. BDP Diyarbakır Milletvekili, Nursel Aydoğan, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk Şanlıurfa’ya doğru hareket ederken, il çıkışında 2 ayrı noktada önlem alan polis, araçları durdurdu. Milletvekilleri ve parti yetkilileri ile görüşen emniyet yetkilileri, bakanlık ve Diyarbakır Valiliğinin aldığı kararı BDP’lilere tebliğ ederek, 15 otobüsün evraklarına el koydu.

Partililer ile polis arasında görüşmeler sürerken, bulundukları otobüsün gitmesine izin verilmeyen Milletvekilleri Nursel Aydoğan, Özdal Üçer ve Milletvekili Aysel Tuğluk, otobüsten inerek kendi özel araçları ile Şanlıurfa’ya hareket etti. Şanlıurfa’ya gidişlerine izin verilmeyen BDP’liler, BDP il binasına geri döndü.

Siirt’te de BDP’lilerin Siirt’ten Şanlıurfa’ya gidişlerine yine İçişleri bakanlığının kararı ile izin verilmedi. Siirt çıkışında önlem alan polis, normal yolcu gibi otobüs kiralayarak Şanlıurfa’ya gitmek isteyen BDP’lilerin bulunduğu 2 otobüs ve 1 minübüsü durdurarak, gidişlerine izin vermeyeceğini söyledi. Polis, BDP’lilerin kimliklerini toplarken, Siirt’teki bekleyiş sürüyor.

Haberin Devamı