Gazete Vatan Logo

Öcalan'ın kardeşlerinin ifadeleri alındı

İmralı'da ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 68'inci doğum günü nedeniyle dün düzenlenen kutlamayla ilgili açılan soruşturma kapsamında Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde yaşayan kardeşleri Mehmet Öcalan ve Fatma Öcalan'ın, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alındı.

Öcalan'ın kardeşlerinin ifadeleri alındı

4 Nisan tarihinde Abdullah Öcalan'ın 68'inci doğum günü nedeniyle doğum yeri olan Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Mahallesi'nde, Şanlıurfa Valiliği'nce OHAL kapsamında alınan yasak kararıyla kutlamaya izin verilmedi. Öcalan'ın doğduğu ve şuan kardeşi Mehmet Öcalan'ın oturduğu eve dün giden ve aynı zamanda yeğeni de olan HDP milletvekili Dilek Öcalan, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven ve DBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan'ın aralarında bulunduğu az sayıda bir grup, kısa bir basın açıklaması yaptı. Evden ayrılan gruptakilerden Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven ile şoförü Fırat Tursun ve danışmanı Tümen Anli, Mehila Aktaş, Hadle Oğur, Cebrail Oğur, Mehmet Akgül, Hamit Göçmen, Selahattin Karaaslan, Şükran Erol ve Mehmet Emin Korkmaz gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında tutulan 11 kişiyle ilgili işlemler devam ederken, dünkü doğum günü kutlaması nedeniyle Öcalan'ın kardeşleri Fatma ve Mehmet Öcalan da savcılık talimatıyla Halfeti İlçe Jandarma İlçe Komutanlığı'nda ifade çağırdı. Öcalan kardeşler, bugün jandarmaya gidip ifade verdi.

Haberin Devamı