Gazete Vatan Logo

Öcalan'ın eski kayınbiraderi de dönüyor!

ÇETEBAŞI Abdullah Öcalan’ın eski eşi Kesire Öcalan’ın yurt dışında yaşayan ve bir dönem PKK’nın kara kutusu olarak nitelendirilen ağabeyi avukat Hüseyin Yıldırım, Türkiye’ye dönmeye karar verdi.

’Nasname’ adlı internet sitesi, Diyarbakır Cezaevi’nde 11 ay tutuklu kaldıktan sonra yurt dışına kaçan Yıldırım’ın Türkiye’ye dönmeye karar verdiğini yazdı. Sitenin telefonla ulaştığı Yıldırım’ın yarın Türkiye’ye döneceğini söylediği belirtildi.

DİYARBAKIR’DA AVUKATTI

12 Eylül döneminde Diyarbakır’da siyasi davalarda avukatlık yapan ve bir müvekkilini görmek için gittiği cezaevinde gözaltına alınan Hüseyin Yıldırım, 11 ay tutuklu kaldığı Diyarbakır Cezaevi’nden tahliye edildikten sonra 1982 yılında yurt dışına kaçmıştı.

Avukat Hüseyin Yıldırım’ın kız kardeşi Kesire Yıldırım, Ankara’daki Siyasal Bilgiler Fakültesi arkasındaki Basın Yayın Yüksek Okulu’nda okurken, Abdullah Öcalan’la tanışıp, daha sonra evlenmişti.

PKK elebaşının isteği üzerine Suriye’ye kaçan Kesire Yıldırım (Öcalan), daha sonra Abdullah Öcalan’ın uygulamalarına tepki gösterirken, Kıbrıs üzerinden Avrupa’ya kaçmıştı. Kesire Yıldırım hakkında ’ölüm emri’ verilirken, örgüt üyelerinin saldırılarından korunmak için kardeşi Hüseyin Yıldırım ile birlikte kimlik değiştirmişti. Yıldırım geçen yıl yaptığı açıklamada, "Kesire konuşursa, yer yerinden oynar. Apo’nun tüm bağlantıları, kimlerle bağlantıları varsa hepsi ortaya çıkar. ve Apo’nun söyleyecek bir şeyi kalmaz" iddiasında bulunmuştu.

Haberin Devamı