Gazete Vatan Logo

Öcalan'ın doğum gününü kutladılar!

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın 66’ıncı doğum günü, doğum yeri olan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli Mahallesi’nde pasta kesilerek kutlandı. Ağabeyinin doğum gününe katılanlara konuşan Mehmet Öcalan, "Bu kadar halkın bağlı olduğu ağabeyim, Türkiye’de artık 4 duvar içinde kalmamalıdır. Bu tutukluluk, Türkiye’ye fayda getiremez. Biran önce Öcalan bu halkın içinde olmalıdır" dedi.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 11’inci kez düzenlenen Abdullah Öcalan’ın 66’ıncı yaş gününü kutlamalarına katılmak için Türkiye’nin çeşitli illerinden binlerce kişi dünden itibaren Halfeti’ye geldi. Halfeti merkezindeki boş alanda konaklayan kalabalık, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Kalabalık sabah saatlerinde HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile parti yöneticilerinin de gelişinin ardından Öcalan’ın 66’ncı doğum günü için 66 fidan dikti.

YAĞMUR ALTINDA KİLOMETRELERCE YÜRÜDÜLER

Yaklaşık 10 bin kişilik kalabalık, sabah saatlerinden itibaren 8 kilometre uzaklıktaki Öcalan’ın doğum yeri olan Ömerli Mahallesi’ne gitmek için yola çıktı. Ancak, kalabalık oluşan uzun araç konvoyu nedeniyle yolun önemli bir kısmını yağmur altında yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

MEHMET ÖCALAN KARŞILADI

Saat 10.00 sıralarında Ömerli’ye ulaşan kalabalık köy girişinde Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve yakınları tarafından zafer işareti ve zılgıtlarla karşılandı. Mehmet Öcalan’ın elini öpmek ve tokalaşmak için birbiriyle yarışan kalabalık, Türkçe ve Kürtçe slogan atarak Abdullah Öcalan’ın doğduğu eve yürürken zaman zaman izdihama yol açtı.

Haberin Devamı

ÖCALAN 4 DUVAR İÇERİSİNDE KALMAMALIDIR

Mehmet Öcalan, ağabeyinin doğum gününü kutlamak için gelen kalabalığa hitap etti. Ağabeyinin halklar arasında köprü olduğunu ve artık cezaevinde kalmaması gerektiğini belirten Mehmet Öcalan şöyle konuştu:

"On binlerce kişi gelmiş. Bunlar Öcalan’ın misafirleridir. Abdullah Öcalan 45 yıldır bu halkın özgürlük mücadelesi için katkı sunmuştur. Öcalan halkına bağlı en demokrat insandır. Türkiye, Kürdistan herkes halkın demokratik siyasi mücadelelerine saygılı olsun. Siyaseti doğru ve halk için siyaset yapsınlar. Kimse ailesi, çevresi, bölgesi için siyaset yapmasın. Eğer halkın için siyaset yaparsan halk sonsuz saygı gösterir. Öcalan’a saygı da bundandır. Bu kadar halkın bağlı olduğu Öcalan artık 4 duvar içerisinde kalmamalıdır. Bu tutukluluk, Türkiye’ye fayda getiremez. Biran önce Öcalan bu halkın içinde olmalıdır. Öcalan bütün halklara bir köprüdür. Onun biran önce halkın içinde bulunması faydalı ve yararlıdır."

Haberin Devamı

DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ

Öcalan’ın doğduğu evi dolduran kalabalık, duvarlara asılı olan Abdullah Öcalan’a ait fotoğrafları öpmek için birbiriyle yarıştı. Kalabalık, Abdullah Öcalan fotoğrafları ile süslü evin bahçe ve odalarında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kalabalık daha sonra üzerinde Kürtçe ’Doğum Günün Kutlu Olsun Abdullah Öcalan’ yazılı pastayı kesti.

ASKER VE POLİS GÖZÜKMEDİ

Geçmiş yıllarda yapılan ve Ömerli Mahallesi’ne gidilmesine izin verilmemesi nedeniyle olaylı geçen kutlamalara, bu yıl izin verilmesinin ardından dünden itibaren Halfeti’ye gelenler güvenlik engeline takılmadı. İlçedeki bazı okul ve resmi kurumlara konuşlandırılan asker ve polisler, etkinlik yapılan alanda ve Ömerli Mahallesi’ne giden güzergah üzerinde gözükmedi.

2009’DA ÇIKAN OLAYLARDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Bu yıl 11’ıncisi düzenlenen Öcalan’ın doğum günü etkinlikleri geçmiş yıllarda olaylara sahne oldu. Geçmiş yıllarda etkinlik için Halfeti’ye gelen binlerce kişinin Ömerli Mahallesi’ne gitme talebi geçici güvenlik bölgesi ilan edildiği gerekçesiyle engellenince, olaylar çıkmıştı. 2009 yılında da köye gidişine izin verilmeyince taş ve molotofla saldıran kalabalığa güvenlik güçleri gaz ve basınçlı su ile müdahalesinde Mahsun Karaoğlan ve Mustafa Dağ adlı göstericiler öldü, aralarında asker ve polislerin de bulunduğu onlarca kişi yaralandı.

Haberin Devamı

ÖCALAN’IN NÜFUS KAYITLARINDA DOĞUM TARİHİ 14 NİSAN

Öte yandan, 4 Nisan’da kutlanan Abdullah Öcalan’ın doğum günü, resmi nüfus kayıtlarında 14 Nisan olarak görülüyor. Resmi kayıtlara göre Öcalan, Ömerli Köyü’nde 14 Nisan 1949’da dünyaya geldi. 2’si hayatta olmayan 4’ü kız 7 kardeşi olan Öcalan, resmi kayıtlarda 1978’de yaşamını birleştirdiği örgüt kurucularından olan ve Avrupa’ya kaçan Kesire Öcalan ile de halen evli görülüyor.

14 Nisan 1949’da, ailenin 4’üncü çocuğu olarak dünyaya gelen Abdullah Öcalan’ın, şimdi hayatta olmayan en büyük ablası Dursun 65 yaşında, en küçük erkek kardeşi Ali ise 13 yaşında yaşamını yitirdi. Öcalan’ın kız kardeşleri evli gözükürken, erkek kardeşlerinden olan ve fikir ayrılığından dolayı örgüt ile bağlarını kopardıktan sonra Kuzey Irak’ta fırıncılık yapmaya başlayan Osman Öcalan ise kayıtlarda halen bekar gözüküyor.

Haberin Devamı