Gazete Vatan Logo

Öcalan'ın akrabası tutuklandı

ŞANLIURFA'da, Ramazan'da PKK adına fitre ve zekat topladıkları iddiası ile haklarında soruşturma açılan DTP İl Başkanı Mustafa Demir ve çetebaşı Abdullah Öcalan'ın akrabası Halfeti İlçe Başkanı Seyit Ahmet Öcalan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Bir ihbar üzerine Halfeti Cumhuriyet Savcılığı tarafından, İl Başkanı Mustafa Demir, Halfeti İlçe Başkanı Seyit Ahmet Öcalan, ilçe başkan yardımcısı Sabiha Yılmaz, ilçe saymanı Mehmet Yalçınkaya, Mustafa Yiğit, Pınar Yiğit, Dursun Dolay, Abdurahman Çiftçi, Şaban Yılmaz ile Müslüm Kılıç hakkında, Ramazan ayında PKK adına fitre ve zekat toplayarak, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla soruşturma açıldı.

İfadelerine başvurulmak üzere dün adliyeye çağrılan zanlılar, savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, İl Başkanı Mustafa Demir, ilçe başkanı Seyit Ahmet Öcalan, ilçe başkan yardımcısı Sabiha Yılmaz ile ilçe saymanı Mehmet Yalçınkaya'yı, `İzinsiz yardım toplayarak, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçundan tutukladı. Diğer 6 zanlıyı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

PKK terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen İl Başkanı Mustafa Demir, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 15 Haziran'da da tutuklanmış, 1 ay sonra da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Haberin Devamı