Gazete Vatan Logo

Öcalan'ı sorgulayan komutandan flaş sözler!

Öcalan'ı sorgulayan komutandan flaş sözler!

274 sanıklı Ergenekon davasının duruşmasına, Abdullah Öcalan'ı sorgulayan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un ifadesi damga vurdu.

Türkiye tarihinin en önemli davası olarak görülen 274 sanıklı Ergenekon davasının duruşmasına, teröristbaşı Öcalan’ı sorgulayan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un ifadesi damga vurdu. Uğur, “Sorgu sırasında savcı Zekeriya Öz bana 2 sayfalık bir yazı gösterip ‘tanıyor musun’ diye sordu. Yazı, İmralı’daki bebek katilinin el yazısı. Ben sorguladığım için yazısını biliyorum. Bunlara not gönderilmiş. Birinci sırada benim ismim yazıyordu” dedi.

ZEKERİYA ÖZ GÖSTERDİ

Ergenekon davasının 3. duruşmasında, terörist başı Öcalan’ı sorgulayan Albay Hasan Atilla Uğur savunma yaptı. Uğur ifadesinde özetle şunları söyledi:

‘’Bugün yurt dışında kaçak bulunan savcı Zekeriya Öz, sorguda bana ‘Senin kahramanlıkların varmış, Öcalan’ı sorgulamışsın, Hurşit Tolon, Şener Eruygur hakkında bir kaç şey söyle, seninle ilgili düşüneyim’ dedi. Ömrü terörle mücadelede geçmiş ve bundan gurur duyan bir Türk subayı olarak Öz’e farklı bir yanıt verdim. Öz, de bana, ‘Seni bu dosyada yönetici yapacağım’ dedi ve yaptı. Sorguda Öz bana 2 sayfalık bir yazı gösterip ‘Tanıyor musun’ diye sordu. Yazı, İmralı’daki bebek katilinin el yazısı. Ben sorguladığım için yazısını tanıyorum. Bunlara not gönderilmiş. Öz, ‘Bak birinci sırada kimin ismi yazıyor’ dedi. Baktım kendi ismim yazıyor.

Haberin Devamı

TİMİ ALIR GİDER ÇATIŞIRIM

Bu davada, cezaevlerinde bulunan teröristler gizli tanık yapıldı. Benim hakkımda istenen şeyleri söylemesi karşılığında Ümraniye Cezaevi’nde “saltanat kurması” sağlandı. Bu gizli tanığın, teröristlere bir kadın aracılığıyla uyuşturucu verdikten sonra onları vurduğu yönünde beyanda bulundu. Bir Türk subayının veya terörle mücadele eden polisin, savcının, hakimin yapacağı şeyler mi bunlar? Ben öyle bir ihbar alırsam timimi alır giderim, sağ olarak alırsam alırım, yoksa çatışırım. Bu davanın bir hukuk davası olduğunu kimse söyleyemez. Ben hala Apo’yu sorgulayan, terörle mücadele eden Türk subayıyım. Bu davalar büyük kumpas davasıydı. Şükür ki bu günleri gördük. Bu davanın esastan bozulmasını talep ediyorum.” (Sözcü)

Haberin Devamı