Gazete Vatan Logo

Öcalan: HDP yüzde 12 alır

HDP İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, PKK lideri Abdullah Öcalan’la İmralı’da yaptıkları görüşmelerle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Önder, Cumhuriyet gazetesinde yer alan röportajında, “Mimarlık ve müteahhitlik arasında çok önemli bir fark var. Mimarlık, fikir ve derinlik gerektirir. İlla ki bir mimar arıyorsak bu Öcalan’dır. Müteahhit kimdir diye sorarsanız işte o da Cumhurbaşkanı ve kadrolarıdır” diye konuştu. “Öcalan, Hakan Fidan’ın gidişi ve MİT’e dönüşü ile ilgili olarak ne düşünüyor?” sorusuna Önder, “Siyasete atılmasını olumlu bulduğunu söylemişti. MİT’e geri dönüşü ile ilgili bir değerlendirme yapmadı” diye yanıt verdi. Önder, “HDP’nin baraj altında kalması halinde Öcalan’ın B planı nedir?” sorusu üzerine de şunları söyledi:

“Tüm görüşmelerimizde bütün seçim tahminlerini tutturan birisi. Bu seçim için ‘Yüzde 12’nin çok üzerindesiniz, baraj sorununuz olmamalı’ değerlendirmesini yaptı. Onun kafasında, barajın altında kalma, senaryosu yok.”

İmralı’da neler oluyor?

HDP’li Önder, “Adaya inince sizi asker mi karşılıyor?” sorusu üzerine ise şu bilgileri verdi: “Bizi cezaevi müdürü karşılıyor. Rutin cezaevi kontrollerinden geçerek doğrudan, ana bloka giriyoruz. Oradan da görüşme için tahsis edilen odaya geçiyoruz. Odaya girdiğimizde, masaya geçmeden, ayakta sağlığını soruyoruz, o da bizimkini soruyor. Oturduğumuzda, Sayın Öcalan saatini çıkarıp, masaya koyuyor. Hazırladığı gündemi konuşmaya başlıyoruz. Takibinde biz gündemimizi aktarıyoruz. Mesajlarını alıyoruz.”

Haberin Devamı