Gazete Vatan Logo

Öcalan'a ithal duvar kağıdı

İmralı'da cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın koğuşu ithal duvar kağıdıyla kaplandı

İMRALI Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın, nakledildiği yeni koğuşunu beğenmeyince, bir dizi ’iyileştirme’yapıldı. Öcalan’ın günlük havalandırma saatini 1 saatten 2 saate çıkartan, koğuşunda bulunan ve cezaevi koridoruna bakan sinekliği daha fazla hava girmesi için kaldıran Adalet Bakanlığı, bu kez de koğuştaki, Öcalan’ın havalandırmaya çıktığı avluya açılan kapıyı değiştirdi. Bakanlık özel olarak dizayn ettirdiği, havanın daha fazla gireceği bölümler bulunan gri renk sürgülü kapıyı Ankara’da yaptırıp, İmralı’ya getirterek Öcalan’ın koğuşuna monte etti. Öcalan böylece istediği zaman kapıdaki bölmenin sürgüsünü çekerek koğuşuna daha fazla hava girmesini sağlayacak. Öcalan’ın koğuşuna bu sürgülü kapının, cezaevi doktorunun görüşü ve oluru alınarak takıldığı belirtildi.

Öcalan’ın rutubetten etkilenmemesi için de, kaldığı koğuşun duvarları yurt dışından getirilen boyanabilen özel kağıt ile kaplandı. Duvarların tamamını kağıt ile kaplayan cezaevi yetkilileri, bu kağıdın üzerini de boya ile kapattı. Cezaevinde yapılan bu iyileştirmelerden Öcalan’ın memnun kaldığı, bunu da görevlilere ilettiği kaydedildi.

TİKKO’cuyla görüşmedi

PKKnın elebaşı Öcalan’ın İmralı’ya nakledilen PKK’lı mahkumlar Bayram Kaymaz, Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu ve Hasbi Aydemir ile görüştüğü, TİKKO militanı Hakkı Alpan ile ise bir araya gelmediği belirtildi. TİKKO üyesi Hakkı Alpan’ın sürekli olarak, rahatsızlandığını belirterek cezaevi idaresinden doktor kontrolünden geçmek için talepte bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı