Gazete Vatan Logo

Ocaklara ateş düştü!

ACI BİLANÇO: 50 ÖLÜ, 300 YARALI...

Bayram başlamadan milyonlarca kişi tatil için yollara çıktı. Ana yollarda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, peş peşe acı haber geldi. Son üç günde 50 kişi yaşamını yitirdi, yaralı sayısı 300

Ramazan Bayramı öncesinde alınan önlemler ve yapılan uyarılara karşın her yıl yaşanan manzara değişmedi. Milyonlarca kişinin yollara düşmesiyle trafik kilitlendi. Ve daha da acısı tatil için çıkılan yollardan acı haberler geldi. Tatilcilerin yola çıkmaya başladığı cuma gününden dün akşam saatlerine kadar kazalarda 50 kişi yaşamını yitirdi, 300 kişi de yaralandı. Cuma günü 10 kişi ölürken, 75 kişi yaralandı. Cumartesi günü bilanço ağırlaştı ve hayatını kaybedenlerin sayısı 17’e yükselirken yaralı sayısı 107 oldu. Dün saat 16.00 sıralarına kadar ise aralarında İstanbul’da 4 kişinin hayatını kaybettiği halk otobüsü yangınının da yer aldığı onlarca kazada ise 23 kişi öldü, 118 kişi yaralandı.

Kavuşmak isterken

Acı haberlerden biri Isparta’dan geldi. Almanya’dan tatil için gelen Fadime Demiralay, çocukları 15 yaşındaki Tolga ve 11 yaşındaki Betül Demiralay ile önceki akşam Antalya Havalimanı’na indi. Konya’nın Doğanhisar ilçesinde oturan 79 yaşındaki Ethem Ali Kuzucuk da Remzi Taştekin’le birlikte kızı ve torunlarını almak için panelvan tipi araçla Antalya’ya geldi. İddiaya göre araç şerit ihlali yapınca, karşı yönden gelen Celal Demirtaş’ın kullandığı vişne yüklü kamyonetle çarpıştı. Kazada, iki sürücüyle birlikte Ethem Ali Kuzucuk, Fadime Demiralay ve oğlu Tolga Demiralay öldü. Samsun’dan ailesiyle yola çıkan Ramazan Korkut ise memleketi Samsun’un Bafra ilçesine giderken Çorlu’da direksiyon kontrolünü kaybetti ve şarampole uçtu. Ramazan Korkut, 80 yaşındaki annesi Şehri, eşi Hatice, 12 yaşındaki oğlu Salih Mert Korkut öldü. 7 yaşındaki Sefa Korkut hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Başbakan’dan yol uyarısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında, “Uykusuz ve alkollü araba kullanmayalım” dedi. Erdoğan’ın mesajında özetle şu ifadeler yer aldı: “Milletimden istirham ediyorum; küslükleri ortadan kaldıralım. Sıla-i rahimi ihmal etmeyelim, komşularımızla, dostlarımızla, akrabalarımızla bayramlaşalım. Sıla-i rahim ve bayram ziyaretleri esnasında, trafik kurallarına riayet etmeye de azami düzeyde özen gösterelim. Ne olur, uykusuz olarak yola çıkmayalım, alkollü olarak yola çıkmayalım. Allah’a emanet olun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Haberin Devamı