Gazete Vatan Logo

Obezite cerrahisi ile gelen mucize

Obezite giderek günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi haline geliyor..

Obezite cerrahisi ile gelen mucize

Aşırı kiloyla mücadelede en etkin yöntemlerden birisi olan ‘obezite cerrahisi’ sayesinde hayatı değişenler hikayelerini VATAN’a anlattı..

Obezite giderek günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi haline geliyor. Aşırı kiloyla mücadelede en etkili yöntemlerden birisi ‘obezite cerrahisi.’ Bu konunun uzmanlarından olan Op. Dr. Murat Üstün, obezite ameliyatını ve bu yöntemle elde edilen başarıları anlattı: “Bu cerrahi türü, aşırı kilonun tedavisi amacıyla uygulanan bir takım ameliyatları içerir. Bunlar temelde sindirim sisteminde bir takım değişiklikler yapılan ameliyatlardır. Günümüzde tümü laparoskopik, yani kapalı yöntemlerle, karnı açmadan gerçekleştirilebilmektedir. Buraya gelenlerin hepsi başka kilo verme yöntemlerini denemiş insanlar. Kalıcı çözümü ise bilimsel olarak da kanıtlanmış olan obezite cerrahisinde buldular.”

1.5 senede 85 kilo verdi

Yüksel Çakır: “61 yaşındayım Tekirdağ’da yaşıyorum. 166 kiloya ulaştığımda artık yürüyemez oldum. Kızım Dr. Murat Üstün’ü buldu ve bende hiç korkmadan ona teslim oldum. 1 buçuk senede 85 kilo verdim. Hastaneye tekerlekli sandalye ile girmiştim yürüyerek çıktım.


Kilo gitti aşk geldi

Fatma Deniz Dursun: “Radyo programcısıyım 25 yaşındayım ve ameliyat olmaya karar verdiğimde tam 140 kiloydum. Bu yöntemi televizyon izlerken gördüm, araştırdım hemen karar verdim. Hayatımda aldığım en doğru karardı bu ameliyatı olmak. 9 ayda 50 kilo verdim. Eskiden dışarı çıkamıyordum şimdi eve girmiyorum. Yeniden doğmuş gibiyim kiloluyken aşk nedir bilmezdim kilolar gitti aşk geldi.”



10 ayda 81 kilo

Ayşe Gökgöz: En son tartıda 171 rakamını görünce araştırmaya yapmaya başladım ve Dr. Murat Üstün ve obezite cerrahisiyle tanıştım. 10 ayda 81 kilo verdim. Mutluyum nişanladım, özel bir şirkette yönetici asistanlığı yapmaya başladım, hayal ettiğim her şeyi şimdi rahatça yaşıyorum.


Ayakkabısı bile 3 numara küçüldü

Ebru Özer: 27 yaşındayım İkinci kızıma hamile kalmamla artık 120 kilo olmuştum. Kızımın ilkokula başladığı gün diğer anneleri görünce utandım. ‘Acaba kızım da benden utanıyor mudur?’ diye düşündüm. Zayıflamak için araştırma yaparken obezite cerrahisini buldum. 9 ayda 52 kilo verdim. Eskiden 41 numara ayakkabı ararken şimdi 39 numara giyiyorum.”

Haberin Devamı