Gazete Vatan Logo

Obama’ya Türk uçağı şoku!

Obama’nın başkan adaylığını ilan ettiği kurultayda...

Eylül ayının ilk haftasında Obama’nın başkan adaylığını ilan ettiği Demokrat Parti Ulusal Kurultayı’nda Türk Yıldızları’na ait görüntülerin kullanıldığı ortaya çıktı

ABD’de Demokrat Parti’nin gövde gösterisi yaptığı Kuzey Carolina eyaletindeki ulusal kurultaya, Türk uçakları gölgesi düştü. 3-6 Eylül tarihleri arasında Time Warner Cable Arena’da düzenlenen kurultayın son gününde, yani ABD Başkanı Barack Obama, partisinin başkan adaylığını kabul etmeden kısa bir süre önce sahneye eski ABD başkan yardımcısı olan senatör John Kerry çıktı. Kerry, “Başkomutanımız Obama, askerlerimize savaşta gerekli ekipman ve eğitimi sağlıyor” dedi. Bu sırada arkadaki barkovizyondan gösteri yapan uçaklar geçti. Ardından emekli Donanma Amirali John B. Nathman, ordudan gazilerle birlikte sahneye çıkarak Demokrat Parti’nin askeri personele ve gazilere verdiği destekle ilgili konuşurken, yine F-5 uçaklarına ait aynı görüntüler yer aldı.

Sildiler izi kaldı

Ancak görüntülerde ABD uçağı yerine Türk filosunun uçaklarının kullanıldığının ortaya çıkması, Cumhuriyetçi haber sitelerinde fırtınalar kopardı. Daily Caller gazetesi, Demokrat Parti’nin ulusal kurultayında barkovizyona yansıyan görüntülerin, 9 Haziran’da Türk Yıldızları’nın Norveç’te yaptığı gösteri uçuşundan alındığını yazdı. Ekrana gelen görüntülerin karartıldığını ifade eden gazete, ancak en alttaki uçakta, Türk uçaklarındaki kırmızı-beyaz çizgilerin bariz bir şekilde görüldüğünü, zaten Amerikan Hava Kuvvetleri bünyesinde gösteri yapan uçakların bu şekilde 7’li formatta uçmadığı kaydedildi. Cumhuriyetçiler, bu yanlış fotoğraf kullanımlarının partinin gazilerden ne kadar kopuk olduğunun bir göstergesi olduğunu öne sürerken, Demokrat Parti’nin Ulusal Kurultay sözcüsü Brad Woodhouse konu ile ilgili açıklama yapmaktan çekindi.

Gemiler de Rus donanmasının

Kurultayda Türk uçaklarıyla aynı anda yansıyan görüntülerde de ABD donanması diye Sovyet döneminden kalma Rus savaş gemilerinin kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Rus donanmasının mavi çarpı işaretli bayrağı ve farklı şekildeki radarlarının net olarak seçildiği görüntüler yüzünden Demokrat Parti yetkilileri özür dilemek zorunda kalmıştı.

‘Dünyada sadece Türkler 7’li uçar’

Demokrat Parti kurultayında Türk uçaklarının kullanıldığını eski hava kuvvetleri pilotu olan Martin Rosenkranz ortaya çıkardı. “Airpower” isimli askeri havacılık sitesinin yöneticisi olan Rosenkranz, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait gösteri uçaklarının 8’li gruplar halinde uçtuğuna dikkat çekerek, “Ama barkovizyona yansıyan görüntülerde uçak sayısı 7 gözüküyor. Kanat konfigürasyonu ve grubun uçuş şekline bakılırsa uçaklar ABD gösteri filosu değil, Türk Hava Kuvvetlerine ait ‘Türk Yıldızları’ ekibi. Çünkü dünyada 7’li formatta uçan sadece Türk gösteri uçakları var” diye konuştu.

Haberin Devamı