Gazete Vatan Logo

Obama'nın eski aşkı ortaya çıktı!

ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle'den önceki aşkı ortaya çıktı. Obama, antropoloji profesörü Sheila Miyoshi Jager'e 20'li yaşlarında evlenme teklif etmiş ama "Henüz değil" yanıtını almış.

Obama'nın eski aşkı ortaya çıktı!

ABD’nin eski başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’dan önce Sheila Miyoshi Jager ile büyük aşk yaşadığı ve ona evlenme teklif ettiği ortaya çıktı.

Pulitzer Ödüllü yazar David J.Garrow’un ‘Rising Star (Yükselen Yıldız)’ isimli biyografi kitabında, Obama’nın aşk hayatına dair gün yüzüne çıkardığı ayrıntılar şöyle:

Gazeteduvar'ın haberine göre, Barack Obama, 20’li yaşlarındayken, henüz Harvard’da hukuk eğitimine başlamadan önce Chicago’da yaşadığı sırada Japon ve Hollanda kökenli Sheila Miyoshi Jager ile beraberdi. Şu an Ohio’daki Oberlin College Üniversitesi’nde Doğu Asya Çalışmaları Profesörü olan Jager ile Obama’nın annesi gibi antropoloji alanında çalışıyordu.

Çift birbirlerine aşıktı; öyle ki, Obama Jager’e evlenme teklif etmişti. Ancak Jager’in ailesi bu evliliğe sıcak bakmadı. Aile, bir yandan gelecekte ABD başkanı olmayı kafasına koymuş olan, bir yandan da sosyal yardım projelerinde çalışan Obama’nın gelecek planlarının ve çiftin çok genç olmasının evlililiğe engel olduğunu düşünüyordu.

Haberin Devamı

‘HENÜZ EVLENMEYELİM’

Jager evlilik teklifine “Henüz değil” yanıtını verdi; çiftin birlikteliği bu şekilde sürdü.

Ancak Jager, Obama’nın 1987’de 25 yaşındayken bir anda değiştiğini anlattı. Jager, başkan olmayı kafasına koyan Obama’nın bir siyah olarak kimliğini daha fazla önemsemeye başladığını, siyasi ve ırksal gerekçelerle sürekli tartıştıklarını anlattı. Eski sevgilisine göre, Obama siyah bir siyasetçi olarak gelecek planları ile beyaz bir kadınla birlikteliği arasında sıkışmıştı.

Jager, “Aniden çok hırslı biri haline geldi. Bu değişimin nasıl gerçekleştiğini hatırlıyorum. Tam olarak 1987’de, ilişkimizin birinci yılında oldu. Daha henüz o zamanlarda, başkan olacağını hayal ediyordu” dedi.

HARVARD’A ÇAĞIRDI AMA…

Çift sürekli tartışmalar yaşarken, Obama da hukuk eğitimi için Harvard Üniversitesi’ne gitmeye hazırlanıyordu. Geleceğin ABD başkanı Chicago’dan Massachusetts’e taşınırken Jager’e kendisiyle gelmesini teklif ettiyse de, Jager antropolojik araştırma için gideceği Seul’a taşınmayı tercih etti.

Haberin Devamı

Obama Harvard’daki ilk yılında Michelle Robinson ile tanıştı; çift kısa süre içinde ciddi bir ilişkiye başladı. Obama ile Jager 1990-1991 arasında birkaç kez görüştü. Ancak Jager, bu görüşmelerde Obama’nın yeni ilişkisinin ciddileştiğini fark edince üzüldüğünü anlattı.

Kitaba göre, Barack ve Michelle çifti evlendikten sonra Jager ile Obama sadece ‘ciddi konular’ hakkında birkaç defa telefonda konuştu.