Gazete Vatan Logo

Obama: En kötüyü düşünmeyin

ABD Başkanı Obama, Cumhuriyetçi Parti adayı Trump'ın başkanlık seçimi kazanmasının ardından Latin Amerika ile ülkesi arasındaki ticaret anlaşmalarının akıbetiyle ilgili endişeler konusunda, "En kötüyü düşünmeyin. Sonuç çıkarmadan önce yönetimin göreve gelmesini bekleyin" dedi.

Obama: En kötüyü düşünmeyin

Sputnik Türkiye'nin haberine göre; Peru'nun başkenti Lima'da başlayan Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Liderler Zirvesi'nde konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Birleşik Devletler ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki ticaret anlaşmalarının Donald Trump'ın göreve gelmesinin ardından değişikliğe uğrayabileceğini ancak yeni yönetimin anlaşmaların işe yaradığını gördükçe tavrının netleşeceğini belirtti. Obama, "Bunun hem Birleşik Devletler hem de ticaret ortaklarımız için iyi olduğu kararına varacaklardır" ifadesini kullandı

Zirvede kendilerini yoğun bir gündemin beklediğini anlatan Obama, "Fakat bu vesile ile bir araya gelip ülkelerimize nasıl daha fazla refah, iş imkanı ve fırsat yaratabileceğimizi değerlendirme imkanı buluyoruz" diye konuştu. Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski zirvenin açılış konuşmasında, ABD'deki başkanlık seçimlerine değinerek, "Korumacılık yanlısı eğilimler zemin kazanıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu. Pasifik Okyanusu'na kıyısı olan ülkeleri kapsayan serbest ticaret bölgesi oluşturulmasına dair raporun kabul edildiği Zirve, 20 Kasım'da sona erecek.

Haberin Devamı