Gazete Vatan Logo

Obama'dan Esad'a cevap: Sizi vururuz

ABD Başkanı Barack Obama, Esad'ın danışmanı 'İzin almayan ABD uçaklarını vururuz' tehdidine yanıt verdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in danışmanı Besine Şaban, geçtiğimiz günlerde ABD'nin IŞİD'e yapacağı hava saldırısıyla ilgili bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Şaban, ABD'nin Irak ve Suriye topraklarında faaliyetlerini sürdüren IŞİD terör örgütüne yönelik hava saldırısının Suriye hükümetinin izni olmadan gerçekleştirilmesi durumunda ülkesnin 'hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD savaş uçaklarını vuracağını' söyledi.

BARACK OBAMA'DAN JET CEVAP: VURURUZ!

IŞİD tehdidini yok etme konusunda ciddi olan Barack Obama ise, Esed'in danışmanının 'vururuz' tehdidine jet bir yanıt verdi. New York Times'da yer alan habere göre Obama, ülkesini tehdit eden Besine Şaban'a şöyle yanıt verdi: ''Eğer Esed yönetimi Suriye hava sahasına giren ABD uçaklarını vurması için orduya emir verirse, biz de Suriye Hava Savunma sistemini yok ederiz. Bu bizim için IŞİD'i vurmaktan daha kolay olur'' dedi.

ABD'Lİ GENERAL'DEN AÇIKLAMA

ABD'li General Paul Eaton, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, IŞİD'e karşı yapılacak hava operasyonlarında örgütün ABD uçaklarını düşürme ihtimali hakkında da bilgi verdi. Terör gruplarının ellerinde bulunan füzelerle uçakları düşürmek isteyeceğini belirten Eaton, her şeye rağmen ABD ordusuna güvendiğini belirterek şöyle söyledi: ''Bu kesinlikle tehlikesli bir operasyon. Ancak özel hava kuvvetlerimiz bu konu hakkında yeterli bilgiye sahiptir. Herhangi bir tehlikesi karşılayacak gücümüz bulunuyor. Ben de ordunun bu görevi başarıyla yerine getireceği inancındayım'' Suriye yönetimine karşı ilk kez bu kadar sert konuşan Obama ile Esed yönetimi arasında ciddi bir sürtüşme yaşanması bekleniyor. IŞİD tehdidini yok etmek için Irak ve Suriye topraklarına girecek olan ordu, Esed yönetimini endişelendiriyor. Rejim, ABD'nin IŞİD'i vurma bahanesiyle ülkesine girmek istediğini savunuyor. ABD kanadında ise genel olarak operasyonun gerçekleştirilmesi görüşü hakim. Özellikle 2 Amerikan vatandaşının örgüt tarafından infaz edilmesi halkın operasyona destek vermesinde önemli bir etken. Tüm dünya için tehlike arz eden örgütün yok edilmesi konusunda bölgedeki Arap ülkeleri de hemfikir. (Abdurrahman Koç/haber7)

Haberin Devamı