Gazete Vatan Logo

O yapı böyle görüntülendi

Leung Chun-ying'in başına dert olan kaçak lüks evini, foto-muhabirleri vinç kullanarak görüntüledi

Hong Kong'ta Mayıs ayında yapılan seçimleri kazanarak baş yönetici olan Leung Chun-ying'in izin almadan evine eklediği yapılar, başına dert oldu.

Mahkeme, Leung'un 2000 yılında satın aldığı eve ruhsat almadan eklediği yapıların yıkılmasına karar verdi.

1 Temmuz'da yemin ederek göreve başlaması beklenen Leung'un Hong Kong'un Peak semtindeki lüks evine eklettiği ruhsatsız yapıların yol açtığı skandalın ardından Hong Kong Meclisi üyeleri de baş yöneticiye güven oylamasında kabul oyu verip vermemeyi tartışmaya başladı.

Leung ise ruhsatsız yapıların tüm sorumluluğunun kendisine ait olduğunu ve ihmalkar davrandığını kabul etti. Mahkemenin, baş yöneticinin ruhsatsız olarak eklettiği yapıların yıkımına karar vermesinin ardından yıkım ekipleri, araba parkının çatısı üzerine döşenen panoları sökmeye başladı.

Yüksek duvarlarla çevrili evdeki yıkım çalışmalarını görüntülemeye çalışan gazeteciler ve foto-muhabirlerin bazıları vinç kiralarken bazıları da duvarlara tırmandı. Leung'un rakibi Henry Tang, evinde ruhsatsız yapılar olduğunun ortaya çıkarılmasının ardından seçimleri kaybetmişti. Evine ruhsatsız olarak 223 metrekarelik bodrum katı ve Japon spa eklediği belirlenen Tang, tüm suçu eşine atmıştı. Hong Kong'ta Bina Talimatnamesi'nde belirtilen kurallara aykırı olarak yapılan eklemeler, suç kabul ediliyor. Ruhsatsız yapıların sahiplerine 2 yıl hapis cezası ve yaklaşık 50 bin dolar para cezası veriliyor.

Haberin Devamı