Gazete Vatan Logo

O vali polisleri de yaktı!

Polisler hakkında da ihbar gelince...

ORDU Valisi Orhan Düzgün, sosyal paylaşım sitesi twitter’da bir takipçisinden gelen ’Ulubey Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü personeli mesai içinde telefonlara bakmıyor’ şikayetini dikkate alıp konunun araştırılması talimatı verdi. Kaymakamlık tarafından yapılan incelemede memurların mesai saatleri içinde telefonlara bakmadığı tespit edildi ve 8 memur hakkında soruşturma başlatıldı. Yine Vali Düzgün’e twitter’dan gelen ’görevlerini kötüye kullanıyorlar’ şikayeti üzerine de bazı polisler hakkında da inceleme başlatıldı.

Geçen 13 Mart tarihinde sosyal paylaşım sitesi twitter’da bir takipçisi Vali Orhan Düzgün’e ’Ulubey Mal Müdürlüğü tatilde sanırım. Telefonlarına ve fakslarına ulaşılamıyor’ yazdı. Bunun üzerine belli günlerde mesai saati bitimi yaklaşırken Vali Orhan Düzgün telefonla bizzat Mal Müdürlüğü’nü kendisi aradı.

Telefonlara cevap verilmediğini tespit eden Vali Düzgün, olayın incelenmesi için Ulubey Kaymakamlığı’na yazı yazdı. Ulubey Kaymakamlığı tarafından da inceleme başlatıldı. Bu kapsamda memurların ’Personel Mesai Takip Cihazı’ndaki kamera görüntüleri ve personel kartının mesaiye giriş-çıkış saatleri geriye dönük olarak incelendi. Personelin telefonların açılmadığı sırada kurum içerisinde olduğu belirlendi. 8 memur hakkında mesai saati içerisinde telefonlara bakmamaktan dolayı soruşturma başlatıldı.

Ulubey Kaymakamı Mahmut Ağbal, Vali Orhan Düzgün’ün talimatı doğrultusunda yapılan ön incelemenin tamamlandığını ve ihmali bulunan memurlarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İlçe Mal Müdürü Hasan Aksoy’un ihbara konu şikayetlerin olduğu günlerde izinli olduğunu hatırlatan Kaymakam Ağbal, "Personel Mesai Takip Cihazı kapsamında görüntüler incelendi. Memurların ifadeleri alındı, mesai saati içinde görüntülere göre kurum içinde görünüyorlar. Şu anda yaptığımız ilk tespit, mesai içinde memurun telefonlara bakmaması. Soruşturmayı bu yönde yürütüyoruz. Soruşturma İlçe Mal Müdürü Hasan Aksoy tarafından devam ediyor. Hazırlanacak olan rapora göre karar verilecek" diye konuştu.

VALİ’YE İHBAR YAĞIYOR

Vali Orhan Düzgün’ün Ulubey İlçe Mal Müdürlüğü’ndeki olayla ilgili soruşturma açtığını duyanlar yeni ihbarlar yapmaya başladı. Vali Düzgün’ün twitterdaki takipçisi 1970’den 2 bin 720’ye ulaşırken, yeni ihbarlar da değerlendirilmeye başlandı.

POLİSLERE DE İNCELEME

Bir takipçisinden de ’Ordu Emniyetinde görevli bazı polis arkadaşların yakalamalı araçların çekildiği yediemin depoları arasında haksızlıkları. Bunun açık tespiti ise son 3 aylık men tutanaklarının incelenmesi ve söz konusu çıkar gözeten trafik ekiplerinin tespiti. Takibinin yapılması konu ile görevini kötüye kullananlar hakkında gerekenlerin yapılmasını istiyorum’ mesajı alan Vali Düzgün, bu mesajı İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı’yla, ’Müdür bey Yunus M.Ö.’nün tweetlerine bir bakarsanız uygun olur’ yazarak paylaştı.

Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Vali Düzgün’e gelen ihbarı, işleme koyup polisler hakkında inceleme başlattığını bildirdi.

Haberin Devamı