Gazete Vatan Logo

O valeler gözaltında!

Ümit Benan ve Ece Sükan’a saldırmışlardı..

O valeler gözaltında!

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri darp olayıyla gündeme gelen valelere yönelik operasyon düzenledi, 47 kişi gözaltına alındı. Valelerden 8’i sabıkalı çıktı.

İstanbul’da tasarımcı Ümit Benan ve manken eşi Ece Sükan’ı darp etmeleri ile gündeme gelen ve lüks mekânlara bağlı çalışan 47 vale gözaltına alındı. Valelerden 8’i sabıkalı çıktı. Operasyon süreci, 28 Mart’ta Benan-Sükan çiftinin Bebek’te valelerle kavga etmesinden önce de bölgede yaşayan vatandaşların emniyete yoğun şikayeti olduğu öğrenildi.

Değnekçilik ve vatandaşa karşı zorbalık yaptıkları iddia edilen valelere karşı polis yaklaşık üç aydır, başta Beşiktaş, Arnavutköy, Bebek ve Ortaköy ile Kadıköy’de kapsamlı bir çalışma yürüttü.



Adam yaralama ve gasp

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, son bir ayda 47 valeyi gözaltına aldı. Valeler hakkında yasal işlem yapıldı. Valelerin 8’inin, sabıkaları olduğu ortaya çıktı. Hakkında ‘adam yaralama’ ve ‘gasp’ gibi çeşitli suçlardan yakalama kararı olan 4 vale tutuklandı.



2 yıla kadar hapis

Kabahatler Kanunu kapsamında 91’er lira idari para cezası kesilen ve emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılan diğer 43 vale ise 6 ay ile 2 yıl arasında hapis istemiyle tutuksuz yargılanacak. Polisin, İstanbul’da araç başı 15 lira ücretle çalışan valelerle ilgili denetlemelere devam edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı