Gazete Vatan Logo
Magazin O ülkelerde yeni moda Türk isimleri!

O ülkelerde yeni moda Türk isimleri!

Türk sanatçıları ve canlandırdıkları karakterlerin isimlerinin, televizyon dizilerinin büyük ilgi gördüğü Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaygın biçimde verildiği ifade edildi.

O ülkelerde yeni moda Türk isimleri!

Başta Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC başta olmak üzere çok sayıda Arap ülkesinde peş peşe Türk dizilerinin ekrana gelmesi özellikle İstanbul'a turistik ilgiyi arttırırken, son dönemde doğan çocuklara da Türk sanatçı isimlerinin sık verildiği belirtildi. Ortadoğu ülkelerindeki birçok televizyon kanalının 9 yıldan bu yana İstanbul temsilciliğini yapan yapımcı Savaş Uğurlu, birçok Arap ülkesinin yanı sıra Bulgaristan, Azerbaycan ve çok sayıda yerde yeni doğan çocuklara Türk sanatçılarının isimleri olan Barış' (Arduç), Halit' (Ergenç), Meryem' (Üzerli), Beren (Saat), Serenay' (Sarıkaya), Kıvanç' (Tatlıtuğ) veya dizide canlandırdıkları karakterlerin isimlerini verdilerini söyledi.

TÜRK DİZİLERİ İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

Savaş Uğurlu, Ortadoğu halkının Türk dizilerinde yeni yüzler görmek istediğini belirterek, ekip arkadaşları ile birlikte başta Kıvanç Tatlıtuğ olmak üzere, Tuba Büyüküstün, Songül Öden, Sedef Avcı, Burak Özçivit, Buğra Gülsoy, Halit Ergenç, Kenan İmirzalıoğlu, Meryem Uzerli ve daha birçok oyuncu ile Türk dizilerini Ortadoğu'da tanıtmaya devam ettiklerini söyledi. Uğurlu, Türk dizilerinin ilgi görmeye devam ettiğini ancak, son dönemde Ortadoğu'da yapılan anketlere katılanların büyük bir kesiminin, Türk dizilerinde artık yeni yüzler görmek istediğini söylediğini anlattı.

Haberin Devamı

YENİ YÜZLER GÖRMEK İSTİYORLAR

Aynı zamanda yapımcı olan Savaş Uğurlu, bir süre önce Başak Dizer ile dünya evine giren Kıvanç Tatlıtuğ'un evliliğinin geniş yer aldığı Arap dünyasındaki hayranlarından kutlama mesajı yağdığını anlattı. Türk dizilerinin Ortadoğu'da gördüğü ilginin diğer ülkelere de sıçradığını belirten Uğurlu, "Türk dizilerine ilgi Amerika'dan Meksika'ya, Çin'den Malezya'ya hatta Afrika ülkelerine dahi sıçramış durumda. Bizlerle irtibata geçen birçok ülke televizyonunun istediği tek şey mevcut oyuncular dışında yeni yüzleri de görmek istemeleri " dedi.