Gazete Vatan Logo

O tweet'i atan da aday oldu!

O tweet'i   atan da aday oldu!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay sürpriz şekilde aday gösterilmezken, AK Parti özellikle CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde ilçe başkanlarını sahaya sürdü. Geçen dönem MHP Adayı olup seçim kaybeden Sedat Özsoy’un Sarıyer, geçen seçimleri kaybeden Coşkun Özden’in Adalar ve eski Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert’in ise Silivri’den aday gösterilmesi sürpriz olarak yorumlandı. Sert 2004 yılında Çanta’da belediye başkanlığı için kardeşi ile yarışmıştı.

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, AK Parti, CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde geçen seçiminin aksine örgütten aday çıkardı. 2009 yerel seçimlerinde Kadıköy’de Mimar Sinan Genim, Bakırköy’de eski Türkiye İhracatçılar Meclisi (Tim) Başkanı Oğuz Satıcı, Beşiktaş’ta ise Sibel Çarmıklı ile girmiş ancak başarılı olamamıştı. Bu yılki seçimlerde ise AK Parti’nin özellikle CHP’nin iktidarda olduğu ilçelere belediye başkan adayı olarak ilçe başkanlarını göstermesi dikkat çekti. İlçe başkanlığından istifa edip aday adayı olan Nimetullah Tapu Ataşehir’e, Bayram Şenocak Avcılar’a, Zeynel Abidin Okul Beşiktaş’a, Celal Babayiğit Büyükçekmece’ye, Savaş Barutçu Çatalca’ya, Hurşit Yıldırım Kadıköy’e Temurhan Yıldız Kartal’a, Temel Karadeniz ise Küçükçekmece’ye aday gösterildi.



O TWİT'İ YAZAN DA ADAY

Büyükçekmece adayı Avukat Celal Babayiğit ismi Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu’ya tehdit olarak attığı öne sürülen “Yolsuzluk susturucusu takılmış silahlarla piyasaya sürülmüş EMRE itaatkar katil(Le)re USLU olmayı öğretirler bi rgün elbet” tweeti ile gündeme gelmişti.

AZİZ YENİAY SÜRPRİZİ

AK Parti’nin belediye başkan adaylarında sürprizler de yaşandı. Mevcut dört belediye başkanı aday gösterilmedi. Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Üsküdar belediye başkanlarının kendi istekleri ile aday olmadıkları belirtilirken, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın aday gösterilmemesi dikkat çekti. Yeniay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi konuşulan başkanlardandı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile yola devam eden AK Parti, CHP’nin güçlü olduğu Bakırköy’e geçen dönemden Oğuz Satıcı ile birlikte gelen ev 5 yıldır meclis üyeliği yapan Mehmet Emin Ertekin aday gösterilirken, Maltepe’ye ise eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen’in de uzaktan akrabası olan ve eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen aday gösterildi. Şişli’ye HAS Parti kontenjanından Mukadder Başeğmez gösterilirken, Üsküdar’a ise eski başkan yardımcısı Hilmi Türkmen aday gösterildi. Daha önce ANAP’tan belediye başkalığı yapan geçen dönem MHP’den seçime girip kaybeden Sedat Özsoy’un Sarıyer, geçen seçimleri kaybeden Coşkun Özden’in Adalar ve eski Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert’i n ise Silivri’den aday gösterilmesi sürpriz olarak yorumlandı.

SERT KARDEŞLER

AK Parti’nin Silivri Belediye Başkanı adayı olan Tahir Sert’in ilginç bir öyküsü var. Silivri'ye bağlıyken, 1992'de belediye statüsüne geçen Çanta, köyün ilk mimarı Tahir Sert'i göreve çağırır ve DYP'den aday olan Sert iki dönem belediye başkanlığı yaptı. 1999 yerel seçimlerinde Tahir Sert Silivri Belediye Başkan adayı kardeşi Saffet Sert ise Çanta Belediye Başkanı adayı oldu. Tahir Sert Silivri’de seçimi kaybetti kardeşi Saffet ise Çanta’da seçim kazandı. 2004 yerel seçimlerinde ise Tahir Sert yeniden Çanta Belediye Başkanlığına talip oldu. Kardeşi de başkanlıktan vazgeçmeyince iki kardeş karşı karşıya geldi. Tahir Sert, AK Parti, Saffet Sert DYP’nin adayı olarak seçime girdi. Seçimi ağabey Tahir Sert kazandı. Çanta beldesi kapanınca Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı olana Tahir Sert, AK Parti’nin geçen seçimlerde kaybettiği Silivri’yi geri almak için çalışacak.

Haberin Devamı