Gazete Vatan Logo

O TIR’ları durduran savcılara kovuşturma

HSYK 2. Dairesi, MİT TIR’larının durdurulmasında görev alan 5 savcının son savunmalarının alınması ve haklarında kovuşturma izni verilmesini kararlaştırdı

O TIR’ları durduran savcılara kovuşturma

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıoğlu’nun son savunmalarının alınmasını kararlaştırdı. Daire ayrıca, bu savcılarla Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Erdal Yılmaz ve Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Kubilay Ayvaz hakkında kovuşturma izni verdi. HSYK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, savcıların tutuklu olmaları nedeniyle dosyayı öncelikle ele aldıklarını söyledi.

Komutanlara da izin

Bir üyenin yurt dışında bulunması nedeniyle 6 üyeyle toplandıklarını belirten Yılmaz, 2 üyenin muhalefetine karşı oy çokluğuyla savcılar ve jandarma komutanları hakkında kovuşturma izni kararı alındığını bildirdi. Kovuşturma izni kararının, Tarsus, İskenderun ve Osmaniye başsavcılıklarına gideceğini ve evraklar ulaştıktan sonra 5 gün içinde ilgili savcılığın iddianame düzenleyeceğini söyleyen Yılmaz, HSYK’nın üst düzey kolluk amirleri hakkında soruşturma ve kovuşturma işlemlerini de yürüttüğünü hatırlatarak, “Bu nedenle jandarma komutanları hakkında kovuşturma iznini de biz görüştük” dedi.

Haberin Devamı

HSYK 2. DAİRE BAŞKANI: ‘Ergenekon ve Balyoz’dan ders aldık’

HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, kararla ilgili şunları söyledi: “Bizler, verilen kararın siyasi sonuçlarını değil, adalet, doğruluk, dürüstlük, yasallık ve hakkaniyeti gözetmekle mükellefiz. Adliyelerimizi Müslim ve gayrimüslim, inanan, inanmayan, her görüşten kişinin güvenle girdiği, huzur içinde çıktığı yerlere dönüştüreceğiz. Yasa dışılığa, adalet ülküsü dışında hareket eden, hukuk zemininde kalmayan eylemlere göz yumulduğunda neler yaşandığını yakın bir geçmişte Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, İzmir-İstanbul Casusluk, Hanefi Avcı, İlhan Cihaner, Ahmet Şık, Nedim Şener soruşturma ve davalarında hep birlikte gördük, izledik ve ders aldık.”

TÜRKMEN KOMUTAN: ‘TIR’lar bize geliyordu!’

Suriye’de Esad güçlerine direnen Sultan Abdulhamit Han Tugayı’nın komutanı Ömer Abdullah, TIR’ların durdurulmasının Türkmenlere zarar verdiğini söyledi: “Bu TIR’lar Türkmenlere geliyordu. Türkmenler burada zor durumda kalsın diye, bunlar paralelciler tarafından, orasını gayet iyi biliyoruz, durduruldular. Çünkü Türkmenler bir güce sahip olmasın istiyorlardı. Bugün zor durumda kalmamızın nedeni bu.”

Haberin Devamı

Cezaevinden ilk kare

MİT’e ait silahların olduğu iddia edilen TIR’ların durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında geçen ay Antalya’da gözaltına alınıp tutuklanan Adana Cumhuriyet eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ın Adana Kürkçüler Cezaevi’ndeki ilk fotoğraflarını, eşi Süreyya Bağrıyanık sosyal medyadan paylaştı. Cezaevindeki açık görüş sırasında çekilen fotoğraflarda Süleyman Bağrıyanık, kendisini ziyarete gelen babası 85 yaşındaki Ali Osman, Finike’de çiftçilik yapan kardeşi Ali, Antalya’daki bir lisede matematik öğretmenliği yapan eşi Süreyya ile üniversite sınavlarına hazırlanan büyük oğlu 19 yaşındaki Mehmet Eren yer alıyor.

‘Selam Tevhid’in bir kulağı ABD’de çıktı’

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca takipsizlik kararı verilen “Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü” soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik yürütülen tahkikatta “casusluk” faaliyeti tespit edildi. Soruşturmada, 2010-2014 yılları arasında yapılan telefon dinlemelerine ilişkin ham verilerin, IP’si Amerika’da bulunan bilgisayara aktarıldığı belirlendi. Emniyet, IP adresinin “Gastonia / Amerika Birleşik Devletleri” kaynaklı olduğunu saptadı.