Gazete Vatan Logo

O teröristler öldürüldü!

Siirt’te Kaymakam Kocabey’e suikast girişimi ve Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Akdağ’ın şehit edilmesinin planlayıcısı ve faili 3 terörist hava saldırısında öldürüldü.

O teröristler öldürüldü!

Dün Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Çevrimtepe Köyü kırsalında tespit edilen 3 teröriste hava harekatı yapıldı. Harekatta 3 terörist de ölü ele geçirildi. Olay yerinde yapılan arazi arama ve tarama sonucunda, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 1 adet el bombası, 5 adet örgütsel doküman, 2 adet örgüt mensuplarına ait sırt çantası, 2 adet hücum yeleği, 2 adet şemsiye ve bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Öldürülen teröristlerin, 7 Temmuz 2017 tarihinde Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey’e yapılan suikast girişimi ile 24 Temmuz 2017 tarihinde Baykan ilçesine bağlı Çukurca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üst Çavuş Yakup Akdağ’ın şehit edilmesi olayının planlayıcı ve faili oldukları değerlendirilmektedir” denildi.

Biri belediyede çalışmış

Operasyonla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Ali Fuat Atik, hava saldırısında etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin DBP’nin yönettiği Siirt Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalıştığını, belediyeye kayyum atanmasıyla işine son verildiğini söyledi. Vali Atik, bu teröristin bir kardeşinin hala dağda olduğu bilgisini de verdi.

Haberin Devamı

Üs bölgesinde çatışma çıktı

Şırnak’ta Namaz Dağı üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşle birlikte bir asker yaralandı. Üs bölgesindeki askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. teröristlerin kaçması üzerine 2 Atak helikopteri, derin vadileri bombardıman altına aldı. Jandarma özel harekat timleri kaçmaya çalışan teröristlerin peşine düştü.

Kara yolunda anti tank mayını

Siirt’in Eruh ilçesinde PKK’lı teröristlerce karayoluna tuzaklanan patlayıcı, yol genişletme çalışması yapan işçiler tarafından tespit edildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra patlayıcıyı kontrollü şekilde infilak ettirdi.

Haberin Devamı