Gazete Vatan Logo

O terörist öldürüldü!

Güroymak'taki patlamanın failiydi...

5 polisin şehit olduğu, 6 vatandaşın da hayatını kaybettiği patlamanın faili PKK'lı terörist öldürüldü.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne bağlı Yediveren Köyü kırsalında 8 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonlarda öldürülen 5 PKK'lı teröristten biri olan C.K.'nin, geçtiğimiz yıl Güroymak İlçesi'nde 5 polis memurunun şehit olması ve 6 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın faili olduğu belirtildi.

Tatvan İlçesi'ne bağlı Yediveren Köyü kırsalında 8 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonlarda 5 PKK'lı terörist öldürüldü. Bitlis Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Jandarma Kriminal Laboratuvar'ında yapılan inceleme sonucunda öldürülen PKK'lılardan C.K.'nin Bitlis'in Güroymak İlçesi Kekliktepe mevkisinde 18 Ekim 2011'de Güroymak İlçe Emniyet Amirliği'ne ait zırhlı aracın geçişi sırasında el yapımı patlaycının patlatılması olayının faili olduğu ortaya çıktı. Patlamada, 5 polis şehit olmuş, 6 vatandaş da hayatını kaybetmişti. Patlamada bir kişide yaralanmıştı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada PKK'lı C.K.'nin patlamaya sebep olan olayın faillerinden olduğu bilirkişi raporlarıyla tespit edildiği belirtildi.

GECE TOPRAĞA VERİLDİ

MUŞ’un Varto İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK’lı terörist Erhan Serhat, dün gece Ağrı’nın Patnos İlçesi’ne bağlı Gençali Köyü’nde toprağa verildi.

Geçen pazar günü Varto kırsalında çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı terörist Erhan Serhat’ın cenazesi, yakınları tarafından dün akşam saatlerinde Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Ağrı’nın Patnos İlçesi’ne bağlı Gençali Köyü’ne getirildi. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile BDP’lilerin de katıldığı geceki cenazeye katılanlar ’Biji serok Apo’ sloganı eşliğinde mezarlığa kadar yürüdü. PKK’lı Erhan Serhat’ın toprağa verilmesinden sonra kardeşi Ekrem Serhat, törene katılanlardan gözyaşı dökmemesini istedi. Anne Cedide Serhat ise 6 çocuğunun PKK saflarına katıldığını bildirdi. Bunlardan Erhan’ın öldüğünü, birinin dağda ve diğer 4’ünün ise cezaevinde olduğunu söyleyen Cedide Serhat, "Çocuklarım özgürlük için mücadele veriyor" dedi.

Haberin Devamı