Gazete Vatan Logo

O taşıyacak

İstanbul Yeni Havalimanı’na 150 otobüsle 18 hat üzerinden yapılacak seferlerin ihalesini KDV dahil 475 milyon liralık bedelle Abdurrahim Albayrak’ın sahibi olduğu Altur ile konsorsiyumun diğer ortakları olan Havaş ve Free Turizm kazandı. Hattı 10 yıl süreyle bu konsorsiyum işletecek

O taşıyacak

İlk etabı 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na 150 otobüsle 18 hat üzerinden yapılacak seferleri hangi işletmenin alacağıyla ilgili dün düzenlenen ihaleye Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın da sahibi olduğu Altur Turizm de girdi. İhaleye, birisi 3’lü konsorsiyum 3 teklif verildi. İhaleyi Altur, TAV Havalimanları şirketlerinden Havaş ve bazı üniversitelerdeki ring seferleri işleten Free Turizm konsorsiyumu kazandı.

475.5 milyon lira

KDV dahil 475 milyon 488 bin liralık ihaleye Altur Turizm, Havaş ve Free Turizm konsorsiyum olarak teklif verirken, Platform Turizm ve Sarılar Turizm de ayrı ayrı teklif verdiler. İhale komisyonu Sarılar Turizm’in teklifini geçersiz saydı. İhaleye davet edilen firmalardan Turex Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Celal Kalkan, maliyetleri çok yüksek buldukları için teklif vermediklerini söyledi. İhaleye davetli katılan İstanbul Halk Ulaşım da teklif vermedi.

10 yıl işletecek

Bagajlı lüks taşımacılık hatlarının oluşturulması ve taşımacılığın uygun araçlarla karşılanması amacıyla toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama işini alan firma 10 yıl süresince yapacak. Toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama işi ihalesinde tahmin edilen bedelin yüzde 20’si 5 ayda ödenecek. Yüzde 80’lik kısmı da 120 aylık eşit taksitlerde tahsil edilecek.

Haberin Devamı

En pahalı hat Pendik

Günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarından uzaklığına göre şartname gereği 12 ile 30 TL arasında ücret alınacak.

İşletmeci 6 yaşına kadar olan çocuklardan ücret alamayacak. En çok aracın konulacağı yer 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattı olacak. 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek. Bu hattın ücreti 18 TL olarak belirlendi. En pahalı ve en uzak hat Pendik ilçesinden olacak. Bu hatta 5 araçla sefer düzenlenecek. 93 kilometrelik Pendik hattı için 30 TL ödenecek.