Gazete Vatan Logo

O sürücünün ehliyetine el konuldu

Antalya’da otomobilini bir köpeğin üzerine sürerek ölümüne neden olan sürücünün ehliyetine el konuldu. Sürücü, psikolojik teste tabi tutulacak

O sürücünün ehliyetine el konuldu

Antalya’da otomobilini bir köpeğin üzerine sürerek ölümüne neden olan sürücü Erhan Kozan, geçen hafta yakalanarak hakkında 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na Muhalefetten işlem yapılmıştı. Hayvanları Koruma Kanununa muhalefetten 1097 lira idari para cezası kesilen Kozan serbest bırakılmış, bu da hayvan severlerin tepkisini çekmişti.

El konulma gerekçesi

Hakkındaki adli ve idari işlem süren Erhan Kozan, dün Antalya Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince tekrar yakalandı ve ehliyetine el konuldu.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ndaki ‘Sürücü belgesi sahibi kişide sağlığı bakımından sürücülüğe engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti halinde trafik görevlilerince sürücü belgesi geri alınarak, kişinin sağlık kuruluşlarında muayenesi istenir. Sağlık şartları bakımından sürücülüğe engel bir halinin olmadığı veya mevcut olan bu halin daha sonra ortadan kalktığı sağlık raporuyla tespit edildiği takdirde, sürücü belgesi kişiye iade edilir’ hükmüne istinaden Kozan’ın sürücü belgesine geçici olarak el konuldu.

Haberin Devamı

Psikolojik teste tabi tutulacak

Kozan, ‘tam teşekküllü sağlık raporu aldırılarak, psikolojik değerlendirmeye tabi tutulduktan sonra sürücü olup olamayacağı konusunda rapor verilmesi’ amacıyla polis nezaretinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne sevk edildi.