Gazete Vatan Logo

O şoföre 15 yıl hapis istendi

Üsküdar’da, kontrolden çıkarak durakta bekleyen 2’si kadın 3 kişinin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına yol açan özel halk otobüsü şoförüne taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralamasına sebep vermek suçlamasıyla 15 yıl hapis istendi.

O şoföre 15 yıl hapis istendi

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin arkasında bulunan Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde ilerleyen ve Kadıköy-Ataşehir seferini yapan Selim Karakaya yönetimindeki 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsü 2 Şubat'ta, Numune Hastanesi durağına yaklaştığı sırada bir anda hızlandı. Şoförün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği halk otobüsü, kaldırıma çıkarak o sırada durakta yolcu alan Turan Duman yönetimindeki 34 TP 7072 plakalı İETT otobüsüne sürtünerek geçip, durakta bekleyen yolcuları altına aldı. Otobüsün üzerlerine geldiğini gören birçok yolcu sağa sola kaçışırken, Aygül Erdoğan (56), Mustafa Erdoğan (70) ve Perihan Çelik (66) otobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi.

Bu kazayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık, 2’si kadın 3 kişinin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına yol açan özel halk otobüsü şoförü Turan Duman hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralamasına sebep vermek suçlamasıyla 15 yıl hapis istendi.

Tam kusurlu

İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık Karakaya'nın hayatını kaybeden ve yaralanan kişileri aracıyla 68 metre sürüklediği belirtilerek, dosyaya gelen bilirkişi raporuna göre; araç üzerinde herhangi bir teknik arıza olmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Raporda, şüphelinin kaza anında kritik anı kaçırarak ayak ile frenleme yerine retarder kolu ile yavaşlama cihetine gittiği ancak bunun yeterli olmayacağını anladığında manevra ile önündeki araçlardan kaçma yolunutercih ettiği, yaya kaldırımına çıktığı ve akabinde otobüs durağına girdiği, kamera kamera görüntülerinden şoförün kaza esnasında tek el ile araç kullandığı, emniyet kemerinin bağlı olmadığı, koltuk amortisör sisteminin iptal durumda olması nedeniyle şüphelinin sürücü koltuğunda kendisini tutamayarak aracın kontrolüne hakim olamadığı, 2917 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 47,52,56 ve 84'üncü maddelerini ihlal ederek kazada tam ve asli kusurlu olduğu belirtildi.