Gazete Vatan Logo

O ses mi güzel bu ses mi?

O ses mi güzel bu ses mi?

O Ses Türkiye’ye bir rakip geldi. Fox TV’de bu hafta yayınlanmaya başlayan Sesi Çok Güzel, Sibel Can, Sertab Erener ve Gökhan Türkmen’den oluşan jürisiyle izlenme rekorları kıran O Ses Türkiye’nin tahtını sarsacak mı?

Format:?Orijinal adı The Voice, Hollanda kökenli. Amerika ve İngiltere dâhil 40’ı aşkın ülkede düzenleniyor. Format, dört kişilik jürinin sahnede şarkı söyleyen yarışmacı adaylarını sırtı dönük olarak dinlemesi üzerine inşa edilmiş. Birden fazla jüri üyesi butona basıp koltuğunu döndürürse bu sefer seçme hakkı yarışmacıya geçiyor.

Jüri:?Jüride dört sezondur sabit kalan Hadise. Athena Gökhan ile Ebru Gündeş iki sezon önce katıldı. Mazhar Alanson ve Özkan Uğur ise dördüncü sezonun son koltuğunu paylaştı. İlk sezon her bir jüri üyesinin program başına 10 Bin TL. aldığı açıklanmıştı. Üçüncü sezonda bazı sanatçılar için 60 Bin TL’ye kadar yükseldi. TV8‘de ne kadar ücret aldıkları bilinmiyor.

Yarışmacılar:?Seçim aşamasında sadece sesleriyle var oldukları için hayat öyküleriyle jüriyi etkilemelerinin imkânı yok. İlerleyen bölümlerde işler değişebiliyor; jüri üyeleri ve seyirci, yarışmacıların sadece sesleriyle değil hayat hikâyeleriyle de ilgilenmeye başlıyor. Ailesine ait bir lokantada çalışırken arkadaşlarının ısrarıyla yarışmaya katılan üçüncü sezon birincisi Hasan Doğru, halkın sempatisini sesiyle ve bu yönüyle de elde etmişti.

Haberin Devamı

Sunucu:?O Ses Türkiye’nin moderatörlüğünü Acun Ilıcalı üstleniyor. Seyirciyle iletişimi her zaman çok başarılı olan Ilıcalı, hiç kuşkusuz programın en büyük avantajlarından biri…

Reyting:?Genellikle geceyi en çok izlenen ilk üç program arasında kapatıyor. TV8’de yayınlanan son sezonun reytinglerinde bir düşüş olsa da geceyi sık sık birinci bitiriyor.

Format:?Yüzde 100 yerli. Yarışmaya başvuran bu kez yarışmacılar değil. Onun sesinin güzel bulan yakınları. Üç jüri üyesi gelen ihbarlara göre yollara düşüyor, beğendikleri yarışmacıları stüdyoya getiriyor. Yarışmacıların sergiledikleri performans stüdyoda bulunan seyircilerce oylanıyor. Yüzde 50 barajını aşamayan aday eleniyor. Her birinin tek bir yarışmacısı kaldığında ise üç jüri üyesi toplanıyor ve oy çokluğuyla tek bir yarışmacıyı finale bırakıyor.

Haberin Devamı

Jüri:?Acun Ilıcalı iki yıl önce Sibel Can’a O Ses Türkiye’ye katılmasını teklif etmişti. Ancak ünlü şarkıcının istediği astronomik ücret ve diğer koşullar nedeniyle anlaşma sağlanamadı. Sibel Can, O Ses’den alamadığı miktarı Sesi Çok Güzel’den almışa benziyor. O, program başına 110 Bin TL. alırken, diğer jüri üyelerinin aldığı ücret sadece 30 Bin TL.

Yarışmacılar:?Jüri üyeleri, yarışmacıları yaşadıkları ortamda keşfettiği için önce onların hayat hikâyeleriyle karşılaşıyoruz. Jüri ilk bölümün sonunda finale kalan üç yarışmacıdan sesini en çok beğendiğini değil hayat hikâyesinden daha çok etkilendiğini büyük finale taşımaya karar verdi. Bu da bize sonucu şimdiden gösteriyor.

Sunucu:?Yarışmayı, Emre Karayel sunuyor. Daha önce çocuk programları sunmuş olan Karayel’in daha önce bu tarz bir programda yer almamış olması en büyük dezavantajı.

Haberin Devamı

Reyting: Programın ilk bölümü hiçbir izleyici grubunda ilk 10’a giremedi. Bu da akıllara ister istemez, yetersiz izlenme oranları nedeniyle kısa sürede yayından kaldırılan X-Factor Türkiye, Ve Kazanan gibi yarışmaları getiriyor.