Gazete Vatan Logo

O saati hangi parayla aldın

Rus medyası, Putin’in basın sözcüsü Peskov’un düğününde taktığı 620 bin dolarlık Richard Mille marka saati nasıl satın aldığını sorguluyor

O saati hangi parayla aldın

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hafta sonunda sevgilisi, eski olimpiyat şampiyonu artistik patinajcı Tatyana Navka ile dünya evine giren basın sözcüsü Dmitri Peskov’un düğününde kolunda görülen servet değerindeki saat tartışma yarattı.

Rus muhalefetinin önde gelen isimlerinden Aleksey Navalni, aynı zamanda Türkolog olan Peskov’un düğünde 620 bin dolar değerinde bir Richard Mille marka saat taktığını açıkladı.

Gelirinin 4 katı

Navalni kişisel internet sitesinde “Devlet başkanının basın sözcüsü, yıllık maaşının dört katı değerinde olan bir saati hangi kaynaklarla satın alabilir?” diye yazdı. Yerel basına göre Peskov, geçen sene 9 milyon 184 bin rublelik (bugünkü kurla yaklaşık 150 bin dolar) gelir beyanında bulunmuştu.

Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Peskov, saati Navka’nın hediye ettiğini, ancak saatin söylendiği kadar pahalı olmadığını savundu. Navka da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Defalarca olimpiyat şampiyonu oldum ve pek çok projeden gelirim var. Bir başka olimpiyat şampiyonu Pluşenko karısına mücevher hediye ettiğinde nasıl aldın diye soran olmuyor, ben kocama hediye edince neden mevzu oluyor?” diye sordu.

Haberin Devamı

Gizli zenginlerin saati
Fransız işadamı Richard Mille’nin kendi adını taşıyan saat firması 1999’da İsviçre’de kuruldu. Mille’nin o günden bu yana ürettiği lüks saatlerinin fiyatı 2 milyon dolara kadar çıkıyor. Mille tasarımı saatler medyada ‘gizli milyarderlerin saati’ olarak anılıyor. Peskov’a eşinin hediye ettiği söylenen RM 52-01 model saatin satış fiyatı ise 500 binle 600 bin dolar arasında değişiyor. Peskov’un saatinden sadece 30 adet üretildiği söyleniyor.
Düğünün havasını bozmak istemedi
Rus medyasının yoğun ilgi gösterdiği Peskov’un düğününde gözler Rusya lideri Vladimir Putin’i aradı. Kremlin kaynakları Putin’in Peskov’u ve eşi Tatyana’yı bizzat kutladığını, ancak dostlar arasında olduğu için varlığıyla düğünün samimi havasını bozmamak için törene katılmadığını kaydediyor.

Haberin Devamı