Gazete Vatan Logo

O rezaleti resmen onayladı

Yunan basını, 8 darbeci askerin kışlada korunduğunu yazmıştı. Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kouvelis de FETÖ’cü askerlerle ilgili “Güvenlikleri için olabilecek en büyük önlemleri alıyoruz” dedi

O rezaleti  resmen onayladı

Yunan Na Tea gazetesi, hafta sonu yaptığı haberinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan’a sığınan ve geçtiğimiz günlerde hepsi serbest bırakılan 8 darbecinin, askeri kışlada korunduğunu iddia etmişti. O iddia resmi ağızdan da doğrulandı.

7x24 silahlı koruma

İngiliz gazetesi The Guardian, 15 Temmuz darbe girişimine katılıp Yunanistan’a helikopterle kaçan sekiz FETÖ’cü askerin serbest bırakılması sonrası silahlı Yunan askerleri tarafından 7 gün 24 saat korunduğunu yazdı. Gazeteye konuşan Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kouvelis, “Askerlerin güvenliği için olabilecek en büyük önlemleri alıyoruz. Nerede oldukları bariz sebeplerle gizli tutulacak” dedi.

Kosova’yı işaret etti

Kouvelis, “Bölgemizde daha birkaç ay önce yaşananları unutmadık” sözleriyle de MİT’in Kosova’daki FETÖ operasyonuna işaret etti. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 6 Türk vatandaşını Kosova’da gözaltına alıp Türkiye’ye getirmişti. Yunanistan’da mahkeme, Türkiye’de adil yargılanmayacakları gerekçesiyle firari askerlerin Türkiye’ye iadesini reddetmişti. Ankara Atina’yı “teröristleri korumakla” suçlarken, Ege Denizi’ndeki hava sahasında olası bir sıcak temasın Yunanistan kamuoyunda endişe yarattığı biliniyor.

Haberin Devamı