Gazete Vatan Logo
Magazin O programa büyük ceza!

O programa büyük ceza!

RTÜK, iki eşini öldüren Sefer Çalınak’ı konuk alıp “Bu kadar güler yüzlü bir katil gördünüz mü” diyen Seda Sayan’ın programı nedeniyle Show TV’ye 800 bin TL ceza verdi.

O programa büyük ceza!

RTÜK, iki eşini öldüren kişinin konuk edildiği Seda Sayan’ın programına, para cezası verdi. Karara göre, programın yayınlandığı Show TV reklam gelirinin yüzde ikisi ve yüzde 1’i oranında para cezası ödeyecek. Bu tutar da yaklaşık 800 bin TL’ye denk geliyor. Üst Kurul, cezaya gerekçe olarak “Yayınlar suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz” ve “Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıyı teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez” maddelerinin ihlal edilmesini gösterdi.

Vekile de çatmıştı...

Sayan’ın programda en çok tepki çeken “Peki, erkek karısını neden öldürür?” sorusu ve Çalınak’a itafen “Bu kadar güler yüzlü bir katil gördünüz mü” sözleri olmuştu. Sosyal medyadan ‘şiddeti meşrulaştırıyor’ tepkileri yağarken, Sayan kendisini eleştiren milletvekili Aylin Nazlıaka’ya da “Vekil hanımın şöhret tutkusu var. İlk kez bir vekilin botokslarından bahsediliyor. Sen kimsin? Ben seni konuşturur muyum?” diyerek hakaret etmişti.

Haberin Devamı

‘Kadınlar kazanacak!’

Sayan’a verilen para cezası sosyal medyada da kısa sürede en çok konuşulan konulardan biri oldu. Kimileri cezayı yetersiz bulurken, kimileri ‘vicdanlanmaya vesile olsun’ dedi.

- Katili ekrana çıkarmanın cezası 800 bin lira... Akıllanmaya, vicdanlanmaya vesile olsun inşallah!

- Kesinlikle yetersiz bir ceza!

- Konuşmayı bilmeyen,hiçbir bilgisi birikimi olmayan adamlara “hocam” diye hitap ediyor ya Seda sayan kafayı kırıcam!!televizyonların hali !!

- Kadın düşmanları değil kadınlar kazanacak. #kadincinayetlerinidurduracagiz