Gazete Vatan Logo

O profesör için takipsizlik kararı

O profesör için takipsizlik kararı

Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk’ün 10 Ağustos’ta sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, "Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" paylaşımı nedeniyle HDP’li milletvekillerinin yaptığı şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

SAVCIYA İFADE VERDİ

Hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Şentürk, savcıya verdiği ifade de "İndirilmeli" ifadesinin öldürmek anlamı taşımadığı, "mevkiden düşürmek" anlamına geldiğini öne sürmüştü.

"İNDİRİLMELİ" NİN ANLAMI...

Şentürk ifadesinde, "Son zamanlarda artan terör olayları halkımız gibi beni de derinden etkiledi. Bu konuda öğretim üyesi olarak duyarsız kalmam mümkün değildi. İfadelerim bazı kişiler tarafından art niyetli yorumlanıp farklı yerlere çekildi. ’Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli’ cümlesindeki ’indirilmeli’ kelimesinin anlamı menfi (öldürmek) bir anlam taşımamaktadır. Mevcut Türkçe sözlükteki anlamı, ’faaliyetinden men etmek, görevden almak, mevkiinden düşürmektir " şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Profesör Dr. Ahmet Atilla Şentürk’ün yaptığı savunmasın da dile getirdiği, "İndirilmeli" kelimesini öldürmek anlamında değil ’faaliyetinden men etmek, görevden almak, mevkiinden düşürmek’ anlamında kullanıldığına kanaat getirdi. Suçun unsurları oluşmadığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

HDP MİLLETVEKİLLERİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Profesör Ahmet Atilla Şentürk hakkında, HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu, HDP Grubu ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği, 12 Ağustos’ta savcılığa giderek, Şentürk’ün Facebook’taki kişisel hesabında yaptığı, "Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" paylaşımı ile "Suç işlemeye tahrik", "Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarını işlediğini öne sürülerek, Şentürk hakkında, soruşturma başlatılıp dava açılmasını talep etmişlerdi.

Haberin Devamı