Gazete Vatan Logo

O polis, Tuncel ile 34 kez konuşmuş ama hatırlamıyor!

Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen davada çapraz sorgusu yapılan polis memuru Mehmet Ayhan, Erhan Tuncel’le yaptığı 34 görüşmenin de içeriğini hatırlamadığını söyledi

O polis, Tuncel ile 34 kez konuşmuş ama hatırlamıyor!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 2’si tutuklu 35 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada önceki gün ifadesi tamamlanan polis memuru Mehmet Ayhan’ın çapraz sorgusu yapıldı. Mahkeme başkanı Canel Rüzgar, Ayhan’a “Erhan Tuncel Yardımcı istihbarat elemanlığından ayrıldıktan sonra 34 görüşme yapılmış. Bunların bir kısmını siz yapmışsınız? Ne konuştunuz?’ diye sordu. Ayhan, ise, “Görüşmenin içeriğini hatırlamıyorum. Ancak Erhan Tuncel’in para talebiyle ilgili aradığı da olmuştur. Önemli bir bilgi içerdiğini düşünmüyorum” dedi. Ayhan, Tuncel’in herhangi bir bilgi vermediğini ve Yasin Hayal’in yapacaklarıyla ilgili yeni bilgi sağlamış olsa çalışmalarını ona göre yapacaklarını söyledi.

Hayal hiç vazgeçmedi

Duruşmada söz alan Ali Fuat Yılmazer, Mehmet Ayhan’a, İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in ifadesinde söylediği hazırlanan istihbarat raporlarının içinde olması gereken bazı belgelerin olmadığını gördüğüne dair iddiaları ve bununla ilgili soruşturma geçirip geçirmediğini sordu. Ayhan soruşturma geçirmediğini söyledi. Yılmazer, “Gerek Zenit gerek Dinç ve Demir’in ifadelerinde şu açığa çıktı; Yasin Hayal’in cinayet fikrinden hiç vazgeçmediği...” dedi.

Haberin Devamı