Gazete Vatan Logo

O patlamaların faili Van’da öldürüldü

O patlamaların faili Van’da öldürüldü

Van’ın Edremit ilçesinde Süphan Mahallesi Sinan Sokak’taki eve silahlı teröristlerin girdiği istihbaratı üzerine emniyet operasyon başlattı. PKK’lı teröristlerin evde olduğunun tespiti üzerine ‘Teslim ol’ çağrısında bulunan polislerle PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Emniyet Müdürlüğü çatışma sonucu “biri kadın, biri erkek olmak üzere iki bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir” bilgisini paylaştı. Evde çıkan mühimmatlar arasında ise 2 kalaşnikof ve bu tüfeğe ait 6 şarjör, bir adet ‘F92’ ibareli tabanca ve bu tabancaya ait 2 şarjör, bir el bombası maşası, 120 metre kablo, 2 inşaat eldiveni ve bir manivela bulundu.

Suriye’den gelmiş

Öte yandan operasyonda etkisiz hale getirilen iki teröristle ilgili yapılan araştırmada, kadın teröristin bir süre önce Suriye’den Türkiye’ye geldiği, erkek teröristin de PKK’nın sözde Van bölge sorumlularından “Yılmaz” kod adlı terörist olduğu belirlendi. Söz konusu teröristin 17 Ağustos’ta Van’ın İpekyolu ilçesindeki polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi’ne bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, 2 vatandaşın hayatını kaybettiği, 2 polisin de şehit düştüğü saldırının faillerinden olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

“Yılmaz” kod adlı teröristin patlayıcı yüklü minibüsü Van’a getirerek burada aracı polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi’nin önüne bırakıp, patlattıktan sonra kaçarken yaralı yakalanan terör örgütü mensubu Medet Oruç’a teslim ettiği ortaya çıktı.

Patlayıcıları hazırlamış

Süphan Mahallesi’ndeki bir evde silahıyla etkisiz hale getirilen “Yılmaz” kod adlı teröristle ilgili yapılan “parmak izi” incelemesinde de Şırnak’ın Cizre ilçesinde çok sayıda patlayıcı düzeneği hazırladığı belirlendi. Operasyonun ardından evde yapılan aramada, 2 kalaşnikof, bomba maşaları, “Glock” marka tabanca ve şarjör bulundu.