Gazete Vatan Logo

O’nun adını bile kullandılar

'Biz peygamber soyundan geliyoruz' diye kandırdılar

Bursa Emniyet Müdürlüğü, kendilerini 'Biz peygamber soyundan geliyoruz' diye tanıtıp, 30- 40 dairelik site kuracaklarını öne sürerek, aralarında Uludağ Üniversitesi'nden profesörler, işadamları ve doktorların bulunduğu birçok kişiyi dolandıran 5'i kadın 12 kişiyi yakaladı.



Piyasayı en az 1 milyon 200 bin TL dolandırdıkları öne sürülen şüphelilerin, 3 katlı bir villa satın alıp burada lüks içinde yaşadıkları ortaya çıktı.


Bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri, 'Peygamber soyundan geldiklerini' söyleyerek dolandırıcılık yapan Türkan Demirci'nin (42) elebaşılığını yaptığı çeteyi izlemeye aldı. Polis, çete elemanlarının Bursa'da ev ve işyerlerini gezip, "Biz peygamber soyundan geliyoruz. Kendimizi tanıtmak, fakir ve fukaraya yardım etmek için 30- 40 dairelik site kuracağız" diyerek para istediklerini belirledi. Şüphelilerin söylediklerine inanan aralarında Uludağ Üniversitesi'nde görev yapan profesörler, bazı işadamları ve doktorlarla toplantılar yaptıkları ve bunlardan paralar aldığını saptandı.

Yaklaşık üç ay süren araştırma sonunda polis, çete elebaşı Türkan Demirci, oğlu Uğur Demirci (20), ağabeyi Mehmet Sadık (45), kardeşi Turan Sadık 40), eltileri Devran Sadık (40), Leyla Sadık (39) ve arkadaşları Vahide Turgut (50), Hanife Ahmetoğlu (50), Mehmet Gülgören (40), Gamze Gülgören (30), Eren Öktem (25) ve Şahika Sakmar'ın (40) adreslerini belirledi.


AYLIK KUAFÖR GİDERLERİ 5 BİN TL

Şüpheliler, dün düzenlenen eş zamanlı operasyon ile evlerinde gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalarında, Türkan Demirci'nin oğlu, kardeşleri ve eltisiyle Tophane Semti'nde 3 katlı bir villa satın alıp burada lüks içersinde yaşadığını, sadece kendisinin ve eltilerinin aylık kuaför giderinin 5 bin TL olduğunu ortaya çıkardı.

Kendilerini profesör ve işadamlarına inandıran Türkan Demirci'nin, yapılan toplantılarda projelerini anlattıkları, daha da inandırıcı olmaları için kendilerine verilen paraları ancak 'istiare'ye yattıktan sonra kabul edeceklerini söyledikleri, üç kişiden kabul ettikleri paranın birini 'helal olduğu şüpheli' diyerek iade ettikleri, bu olayı gurur meselesi yapan işadamının ise, paranın helal olduğuna yemin ederek kendilerine daha fazlasını ödediğini tespit etti.

50 KİŞİDEN 1.2 MİLYON LİRA

50 kişiden 3 bin ile 200 bin TL arasında para aldıkları öne sürülen şüphelilerin, bu zamana kadar en az 1 milyon 200 bin TL dolandırdığı, bu rakamın daha da artabileceğini bildirildi. Türkan Demirci'nin, kardeşi ve ağabeyi Mehmet ve Turan Sadık ile Muhasebecisi Şahikar Sakman adına 'Asilzade İnşaat' adında hayali bir şirket kurdukları bu şirket aracılığı ile birçok kişiyi dolandıkları kaydedildi. Büyücülük de yaptığı iddia edilen üç kişinin sorguları devam ediyor. Polisin, soruşturmanın genişletilmesi için savcılıktan ek süre talep edeceği kaydedildi.



Haberin Devamı