Gazete Vatan Logo

O müdüre büyük şok!

Tarihi eser kaçakçılığından yargılanıyor

ANTALYA 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tarihi eser kaçakçılığından yargılanan İsviçre’nin Valais Kantonu Emniyet Müdürü Christian Varone’un görevi askıya alındı.

Kanton yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Varone 23 Kasım tarihinden itibaren emniyet müdürlüğü yetkilerini kullanamayacak. Kanton yönetimi 23 Kasım tarihinde 2013 Mart ayında yapılacak kanton yönetim kurulu seçimlerine kadar Varon’un bütün resmi görevlerden geçici olarak uzaklaştırıldığını açıkladı. Kanton yönetimi tarafından yapılan açıklamada kararın karşılıklı görüşme sonunda alındığını da belirtildi. Christian Varone Valais Kanton’u yönetim kurulu için (kanton bakanlar kurulu) Liberal Demokrat (FDP) den aday olmuş ve adaylığı 6 Eylül’de tartışmalı geçen Valais kantonu FDP genel kurulunca onaylanmıştı. Siyasi çevreler Varone’un kanton FDP parti başkanlığına da adaylığının düşünüldüğünü iddia ettiler. Varone’nin akibeti 2013 Mart ayındaki seçim sonuncuna göre netleşecek. Varone’nin görevini 23 Kasım 2012 itibarıyla komiser Robert Steiner üslenecek. Varone’un görevinin askıya alınmasında Antalya’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 Eylül’de başlayan ve devam eden tarihi eser kaçakçılığı davasının etkili olduğu iddia ediliyor. Varone’un davanın ikinci duruşma günü olan 27 Kasım’dan sadece bir kaç gün önce görevine geçici olarak veda edecek olması bu görüşü kuvvetlendiriyor. Siyasi çevreler bunun siyasi bir manevra olduğu görüşünde birleşiyor.

Tatile geldiği Antalya’dan 27 temmuz 2012 tarihinde ülkesine dönerken Roma dönemine ait sütun parçası ile yakalanan İsviçre’nin Valais kantonu Emniyet Müdürü Christian Varone’nin yargılanmasına Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.

Haberin Devamı