Gazete Vatan Logo

O mermer ocağı kapatıldı

Öldürülen Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çiftinin mücadelesini verdiği Finike’deki mermer ocağı BİMER’e yapılan şikayetle kapatıldı. Şirket, izni iptal edildiği halde faaliyetini sürdürüyordu.

O mermer ocağı kapatıldı

Antalya’nın Finike İlçesi’nde, mermer ocaklarının kapatılması için çabalarken, geçen mayıs ayında evlerinde öldürülen Ali Ulvi Büyüknohutçu (61) ve Aysin Büyüknohutçu (61) çiftinin mücadelesini Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Koruma Derneği (TORAÇDER) sürdürüyor. TORAÇDER’in şikayeti üzerine izni iptal edildiği halde faaliyetini sürdüren bir mermer ocağı, BİMER’e yapılan şikayetle kapatıldı.

‘Mücadele edeceğiz’

TORAÇDER’den yapılan açıklamada “Büyüknohutçu çiftinin başlattığı bu kutsal mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye için olumlu bir örneği Finikelilerle yaratmakta kararlıyız. Ardıç, katran, çam ve sedir ağaçlarını, çevreyi ve ormanı korumaya devam edeceğiz. Ayrıca bu olay yetkili ve görevli makamların takip edilmesi gereken ÇED sürecini takip etmediklerini ve belgenin bir formaliteden ibaret olduğunu göstermektedir” denildi.

‘Göz yumanlara da dava açacağız’

TORAÇDER açıklamasında, sedir ormanlarında faaliyet gösteren bir taş ocağı şirketinin Maden Kanunu’nun 7’nci maddesine aykırı hareket ettiği belirtilerek “Buna resmi makamlarca göz yumulmuştur. Bununla ilgili sorumlu ve yetkili kamu görevlileri hakkında de suç duyuruları yapılacaktır” denildi. Öldürülen Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine Büyüknohutçu “Anne ve babamın mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı