Gazete Vatan Logo
Magazin O mektup delil oldu! "Adam öldürmeye..."

O mektup delil oldu! "Adam öldürmeye..."

Eski eşi Petek Dinçöz ve annesinin kendisini öldürmesi için 500 bin liraya kiralık katil tuttuğunu iddia eden bir mektup alan Can Tanrıyar savcılığa koştu

O mektup delil oldu! "Adam öldürmeye..."

Ünlü televizyoncu Can Tanrıyar 2013'te kendisini "Urfalı abiyim" diye tanıtan bir kişi tarafından telefonda tehdit edilince savcılığa başvurmuştu. Tanrıyar'ı arayan şahıslar tespit edilemezken, geçtiğimiz günlerde bu olayla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı: Ünlü televizyoncu 11 Kasım'da Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden, göndericinin hükümlü H.M. olduğu belirtilen bir mektup aldı. Cezaevi yönetiminin "görüldü" kaşesi bulunan mektubu gönderen, telefonda görüştüğü "Urfalı Abi" olduğunu itiraf ediyordu. Tanrıyar mektupta, eski eşi Petek Dinçöz ve annesi Esra Toğuş'un kendisi veya oğullarını öldürmesi için H.M.'ye 500 bin lira teklif ettiğini gördü. Mektubun örneğinin savcılığa sunulması üzerine tutuklu H.M.'nin video konferans sistemi aracılığıyla ifadesine başvuruldu. H.M. ifadesinde, mektubu yazdığını itiraf eti. Petek Dinçöz ve Esra Toğuş ile İstanbul Beşiktaş'ta bir kafede buluştuklarını belirten H.M., Can Tanrıyar veya oğullarından birinin öldürülmesi için kendisine 500 bin TL teklif edildiğini öne sürdü. H.M., teklif sonrası Tanrıyar'a tehdit içerikli mesajlar atmaya başladığını, başka bir suçtan cezaevine girmesi sebebiyle eylemi gerçekleştiremediğini kaydetti. Tanrıyar, savcılıktan mektubun içeriği ve H.M.'nin ifadesinde öne sürdüğü iddiaların 2013'te başlatılan tehdit soruşturmasına delil olarak girmesini talep etti. Ayrıca Petek Dinçöz ve annesine "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçu kapsamında yeni bir tahkikat yapılmasını talep etti.

Haberin Devamı

"BERKAY'I DA BEN VURDUM"

Can Tanrıyar mektubu gönderen H.M.'nin "Beni herkes tanır. Bak şarkıcı Berkay'ın başına neler geldi" ifadelerini kullanarak, Berkay'ı vuran kişi olduğunu da itiraf ettiğini ileri sürdü. Savcılık söz konusu mektup ve H.M.'nin iddiaları ile ilgili Petek Dinçöz ve annesinin ifadelerine başvuracak.