Gazete Vatan Logo

O mektubu Çapkın biliyordu

Eski emniyet müdürü Ergüder ifade verdi

O mektubu Çapkın biliyordu

Eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan’a 18 sayfa ifade verdi. Tahşiye grubuna yönelik soruşturmanın kimin talimatı ile başladığı sorulan Ergüder, soruşturma kapsamında herhangi bir kimseden talimat almadığını, talimat vermediğini söyledi. Tahşiye gurubu ile ilgili olarak 10 Aralık 2009 tarihinde Emniyet’e gönderilen ihbar mektubu da Ergüder’e soruldu.

Bu mektupla ilgili bir araştırma yapılıp yapılmadığına dair soru sorulan Ergüder, “Bu mektubu gönderen kişinin araştırılıp araştırılmadığına ilişkin herhangi bir bilgi yoktur. Zaten mektup il Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a gönderilmiştir. O da ilgili şubeye gereği için yazı yazdığında kendisine mektupta geçen konuyla ilgili hali hazırda bir soruşturmanın yürütüldüğü bilgisi verilmiştir. Bu ihbar mektubunun göndericisiyle ilgili niçin araştırma yapılmadığını bilemiyorum” dedi.

‘38 adet parmak izi’

Ergüder’e, Tahşiye grubuna yönelik operasyonda ele geçirilen bir dokümana ilişkin de sorular soruldu. Tahşiye gurubuna yönelik operasyonda ele geçirilen ve üzerinde “Obama-Erdoğan-Barzani-Ersöz-Danıştay-Ümraniye vb” yazan dokümanın üzerinde Müfit Küçük adlı şahsın 18 farklı yerde 38 adet parmak izi olduğu halde neden araştırılmadığı Ergüder’e soruldu. Ergüder ise bilgisinin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Dizi izleyecek vaktim yok’

Dizilerle ilgili sorular da yöneltilen Ergüder, Tek Türkiye dizisini izlemediğini, dizide geçen konuşma ve diyaloglardan haberi olmadığını belirtti. Hayatı boyunca sadece 3 dizi izlediğini sözlerine ekleyen Ergüder, “Bu dizilerin adı da Kaçak, Deli Yürek ve Lost’tur. Benim dizi izleyecek zamanım yoktur” dedi.