Gazete Vatan Logo

O localar kaldırıldı

Ölüdeniz sahilinde günlüğü 210 liradan kiralanan localar sosyal medyadaki tepkiler üzerine kaldırıldı

O localar kaldırıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kartpostallık görüntüsüyle dikkati çeken ve dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen Kumburnu Plajı’nda denize sıfır ahşap locaların günlük 210 liradan kiralanması tatilcilerin tepkisini çekti. Giriş ücretinin 7 lira, şemsiye ve şezlong ücretinin parça başı 15 lira olduğu plajda, locaların yüzmeye engel olduğu ve görüntü kirliliği yarattığı öne sürüldü. Sosyal medya üzerinde yoğunlaşan tepkiler üzerine DP’li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı yazılı bir açıklama yaparak, “Siz bu toprakların güzelliklerini, ‘Sadece maddiyat gözeterek’ Fethiyeliler ve Fethiye’deki resmi, sivil örgütler varken, 2 kuruş fazla para almak için birilerine verirseniz, işte böyle hizmet değil, rant öne çıkar. Güzelim plaj berbat edilir” dedi.

Plajdan çıkartıldı

Tepkiler karşısında harekete geçen plaj işletmesi her biri 170 kilo ağırlığındaki taşınabilir ahşap locaları Kumburnu Plajı’ndan çıkardı. Bundan böyle plajda loca hizmeti verilmeyeceği kaydedildi.

Kumburnu Tabiat Parkı işletmecisi Güney Aydeniz Turizm A.Ş. Genel Müdürü Halil Gören, tatilcilerin talebi üzerine plaja yerleştirilen locaların, yine tatilcilerin şikayeti üzerine kaldırıldığını söyledi. Gören, “Hangi konuda eleştiri alırsak çok hızlı bir şekilde gerekli değerlendirmeyi yaparız. Sadece loca için değil, temizlik ve personel davranışları konusunda da tüm şikayetleri değerlendirip, gereken neyse yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tatilcilerin bir mangalı eksik!

Ölüdeniz’de tatilcilerin en çok şikayet ettiği konuların başında localar ve şezlonglar geliyor. Plaj adeta şezlong istilası altında. Birbirlerine bitişik şezlongların arasında denize girebilmek oldukça zor. Aynı şekilde tatilciler de dünyaca ünlü plaja gereken özeni göstermiyor. Ellerinde piknik tüpleriyle, portatif, sandalye masalarıyla plaj girenler hem görüntü hem de çevre kirliliği yaratıyor. Turizmciler Ölüdeniz’in özenle korunması için çok sıkı tedbirlerin alınması gerektiğini söylüyor.