Gazete Vatan Logo

O komutanı da ihraç edecek misin?

İnce, Nevşehir’de konuştu: Ben Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı’nı ziyaret ettim diye, onu görevden alıyorlar. Şimdi Erdoğan’a soruyorum; o komutanı ihraç edecek misin

O komutanı da ihraç edecek misin?

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Nevşehir Türk Telekom önündeki meydanda düzenlenen mitingde halka seslendi. İnce konuşmasına, konuşmasında Korgeneral Temel’i eleştirdi: “Geçen gün hemşehrim Erdoğan, Malatya’da konuşuyor. Cumhurbaşkanı olduğu gibi, AK Parti’nin de Genel Başkanı. Beni eleştiriyor. Eleştirmek en doğal hakkı. Beni eleştirirken masanın bir yanında 2’nci Ordu Komutanı oturuyor. O, bu aziz ordumuzun bir komutanı. Erdoğan, beni eleştiriyor, partililer alkışlıyor, o komutan da alkışlıyor. Ben Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı’nı ziyaret ettim diye, onu görevden alıyorlar. Şimdi Erdoğan’a soruyorum; o komutanı ihraç edecek misin? 24 Haziran’da göreve geldiğimde ilk olarak o komutanı görevden alacağım, ihraç edeceğim, apoletlerini sökeceğim.”

‘Göster diplomanı’

Vatandaşlara “İçinizde 39 yaşında olan var mı?” diye soran İnce, “Bu arkadaşlar Cumhurbaşkanı olamaz. Çünkü 40 yaşını geçeceksin. Lise mezunuysan yine de Cumhurbaşkanı olamazsın. Yüksekokul mezunu olacaksın. Buna hiçbir itirazım yok. Ama diploman yoksa, sen de ‘var’ diyorsan, itirazım buna. Diploman varsa göster, kurtul” dedi.

Haberin Devamı

‘Her mahalleye kreş’
Gençlere 19 Mayıs’ta 500’er TL burs vereceklerini, her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına eğitime göndereceklerini ve okul bitince bursun kesilmeyip, işe girene kadar devam edeceğini de vadeden İnce, “Bu seçimi gençler ve kadınların sayesinde kazanacağız. Nüfusun yarısı kadın ama çalışanların yarısı kadın değil. Bunun için her mahalleye kreş açacağız. Çocuk kreşe, anne işe gidecek. Her aileye ev ve iş vereceğiz” diye konuştu.