Gazete Vatan Logo

O kolilerde kitap var sandık

Gaziantep’teki operasyonda kendini patlatarak ölen ‘Sarı Yunus’ lakaplı DAEŞ’li teröristin kız kardeşi ve eşi kendilerini Durmaz’ın gönderdiği ve içinden patlayıcı ile intihar yelekleri çıkan koliler için, “Kitap var sandık” dedi.

O kolilerde kitap var sandık

TÜRKİYE’deki bombalı saldırılarda yer aldıkları ortaya çıkınca başlarına 600 bin lira para ödülü konularak aranan ve geçen 31 Ağustos günü sansasyonel eylem hazırlığındayken Gaziantep’te yakalanarak tutuklanan DAEŞ’li 3 teröristin ifadeleri şaşırttı. Evlerindeki kolilerde 20 kilo TNT, el bombaları, intihar yelekleri, silah ve mermiler bulunan teröristlerden, daha önce polis operasyonunda kendini patlatan örgütün sözde emiri Yunus Durmaz’ın kız kardeşi ve 600 bin lira para ödülü ile aranan kocası, Abdülmubtalip Demir mahkemede suçsuz olduğunu söylerken, evindeki kolilerde ele geçirilen patlayıcı ve intihar yeleklerini ise daha önce canlı bomba olarak ölen kayınbiraderi Yunus Durmaz’ın emaneten bıraktığını ve kitap sandığını öne sürdü:

‘Sarı Yunus bıraktı’

“DAEŞ terör örgütü ile bir alakam yoktur. Evimde ele geçirilen malzemeler bana ait değildir. Bana emanet olarak kaynak olan Yunus Durmaz tarafından bırakılmıştır. Ben bu eşyaların kitap olduğunu zannediyordum. Ben Yunus Durmaz ile görüşmedim, evine de gitmedim. Ancak bu kitapları bana getirdiğinde ev eşyasının eksik olduğunu söylemişti. Ben de buna istinaden tabak, bardak, kaşık şeklinde ev eşyaları vermiştim, parmak izim bu şekilde çıkmış olabilir. Evimde ele geçirilen dijitallerde DAEŞ görüntüleri ve videoları çıktığı belirtilmektedir. Ancak ben bunları hiç görmedim.” Şüpheli polisin neden kolileri emniyete teslim etmediği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

‘Kaynım’ savunması

“Ben kaynım olduğu için ve kendisine güvendiğim için kolileri kitap olduğunu düşünmüştüm. Kendisi ilk bana koli getirdiğinde birkaç kitap ile Kur’an-ı Kerim getirmişti. Onlar gibi zannederek ben de ona itimat ettim ve kolileri aldım. Ben aranma nedenim olarak daha önce Yunus Durmaz ile birlikte onun arabasına binmişliğim ve onun evine gitmem nedeni ile çıkan parmak izlerimden dolayı zannediyorum. Bana ‘Arabamda çıkan parmak izlerin yüzünden aranıyor olabilirsin’ demişti. Emniyete sormaktan korktum.”

Tutuklandılar

Mahkeme heyeti savunmalarını dinlediği ve Demir çiftinin örgütsel bağ anlamında evli olabileceğini düşündüğü 3 sanığın tutuklanmasına karar verdi. 3 sanığın ilerleyen günlerde; ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından haklarında hazırlanacak iddianame ile yargılanmalarına başlanacak.

Haberin Devamı

‘Abimden zarar geleceğini düşünmedim’

Yunus Durmaz’ın kız kardeşi Gamze Demir savunmasında babasının yıllar önce öldüğünü ve annesinin Suriye’li biriyle evlendiğini, kendisinin de geçen yıl Suriye’ye giderek annesinin yanında doğum yaptığını anlattı. Gamze Demir, abisi hakkında ise şu ifadeyi verdi: Canlı bomba olan abim olan Yunus Durmaz tarafından bırakılan kolilerde patlayıcı olacağı aklıma gelmedi. Abime güvendiğim için kolilerden bize zarar verecek bir şey çıkacağını düşünemedim.