Gazete Vatan Logo

O kanallara şok! Artık yayınlanmayacaklar

Ukrayna Ulusal Televizyon ve Radyo Yayınları Konseyi, ülke sınırları içerisinde 15 Rus kanalının yayınına daha yasaklama getirdi.

O kanallara şok! Artık yayınlanmayacaklar

Konseyin basın merkezinden yapılan açıklamada, Ukrayna’daki 15 Rus kanalının Avrupa Sınır Ötesi Televizyon Sözleşmesi ve Ukrayna yasalarına aykırı olarak yayın yaptığının tespit edildiği vurgulanarak, kararın, yayımlanmasından bir ay sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.

Açıklamaya göre, 16-28 Ocak tarihlerinde yapılan incelemeler sonucunda şu kanallara Ukrayna sınırları içerisinde yayın yasağı konuldu:

"Sovershenno Sekretno, Kto yest kto, Shanson-TV, Park Pazvlecheniy, Mir seriala, Avto plus, Kuhnya TV, KHL, Nauka 2.0, Moya Planeta, Telekafe, Boyets, Vremya:Dalekoe i Blizkoe, NST ve Sarafan”

Ukrayna Ulusal Televizyon ve Radyo Yayınları Konseyi 9 Eylül 2014 tarihinde de aldığı karar ile aralarında Rossiya-1, Rossiya-24, Russia Today gibi Rusya’nın önde gelen 15 televizyon kanalının ülke sınırları içerisinde yayınına son vermişti.

Dün, Ukrayna’nın doğusunda bulunan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Enformasyon Bakanlığı bölgede bütün Ukrayna kanallarının gösterimini “tehlikeli enformasyon” gerekçesiyle yayından kaldırma kararı almıştı.

Haberin Devamı