Gazete Vatan Logo

O kahramanlar general oldu

2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda darbecileri gözaltına alan, tankların birlikten sokağa çıkmasına engel olarak darbecileri püskürten iki albay YAŞ’ta alınan kararla generalliğe terfi etti.

O kahramanlar general oldu

İstanbul Maltepe’de bulunan 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı büyük bir mücadele verildi. Topçu Tabur Komutanı Topçu Binbaşı Zafer Gümüş’ün nöbetini bir gün erteleyerek kendisini tugaydan uzaklaştırmaya çalıştığı Mekanize Tabur Komutan Vekili Binbaşı Murat Tolga Kapucu, darbe gecesi kendisini arayan Üsteğmen Onur Karan’a birlikten çıktığı an suç işlemiş olacağını, Kurmay Albay Hançeri Sayat ve Kurmay Albay Erkan Olgay’ın darbecilere karşı mücadele etmek için görevlendirildiğini ve birliğe geleceklerini söyledi. İki komutanın da birliğe girişlerinin yasaklandığını ve darbeciler tarafından gerekirse vurun emri verildiğini duyan Üsteğmen Karan bunun üzerine iki komutana kapıyı açarak onları içeri aldı.

Komutayı ele aldılar

Darbeye karşı tümen komutanının görevlendirip, emir komutayı almalarını emrettiği Kurmay Albay Hançeri Sayat ve Kurmay Albay Erkan Olgay, darbe gecesi tugaya gelerek darbecileri püskürttü. Darbeciler tarafından emrine 60 tank ve 20 fırtına obüsü verilen Üsteğmen Karan, darbecilerin emrine karşı çıkarak, iki kahraman komutanla birlikte darbecilere desteğe gelen 110 Kuleli Askeri Lise öğrencisini gözaltına aldı ve 04.30’a kadar darbecileri püskürttü. Böylece tüm bölgeye araç çıkışı yapılan önemli bir birliğin darbecilerin eline geçmesi önlendi. Bu kahramanlıkları da mükafatlandırılan Kurmay Albay Hançeri Sayat ve Kurmay Albay Erkan Olgay, YAŞ’ta alınan kararla generalliğe terfi ettirildi.

Haberin Devamı