Gazete Vatan Logo

Peş peşe uyarılar geliyor! 3 gün boyunca...

Meteoroloji'den Antalya, Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat için zirai don uyarısı yapıldı. Çankırı Valiliği de, 3 gün boyunca sabah ve akşamları il genelinde çeşitli bölgelerde hafif ve orta kuvvette yaşanabilecek don olaylarına karşı çiftçileri uyardı.

Peş peşe uyarılar geliyor! 3 gün boyunca...

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 20-23 Nisan'da, tarımsal faaliyetlerin başladığı Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, zirai dona karşı üreticilerin ve yetkililerin tedbir almaları istendi.
ANTALYA
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nce Antalya'nın iç kesimlerine yönelik zirai don uyarısı yapıldı. Meteoroloji'nin açıklamasında, "20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar, 22 Nisan Pazartesi ve 23 Nisan Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetin olduğu Antalya'nın iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir" denildi.
ÇANKIRI

Haberin Devamı

Çankırı Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “20-23 Nisan tarihleri arasında tarımsal faaliyetlerin olduğu bölgelerimizde İç Ege, Göller Yöresi, ve İç Anadolu Bölgesi ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.