Gazete Vatan Logo

O ilçede iki seçim yapılıyor

Siirt'in Tillo ilçesinde seçmenler, milletvekilliğinin yanı sıra belediye başkanlığı seçimi için de oy kullanıyor.

Tillo'da Belediye Başkanı Mehmet Mesut Memduhoğlu, Başkan Vekili Cemal Erken ve 8 belediye meclis üyesinin istifa etmesinin ardından, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) "belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesi" yönünde karar alması nedeniyle, ilçede bugün çifte seçim heyecanı yaşanıyor.

Belediye başkanlığı görevini bir belediye meclisi üyesinin vekaleten yürüttüğü ilçede, AK Parti belediye başkanlığı için İdham Aydın'ı, HDP de Özcan Aksoy'u aday gösterdi. İlçedeki vatandaşlar, milletvekilliği genel seçiminin yanı sıra belediye başkanını da belirlemek için oy kullanıyor.

İlçedeki bin 326 seçmen için Halk Eğitim Merkezi ve İbrahim Hakkı İlköğretim Okuluna 5'i milletvekili genel seçimi 5' de belediye başkanlığı seçimi için toplam 10 sandık kuruldu.

Oyunu kullanan belediye başkan adayı Aydın, seçimin Türkiye için önemine değinerek, ülkeye hayırlı olmasını diledi.

HDP'li belediye başkanı adayı kendisi için oy kullanamadı

Haberin Devamı

HDP'nin belediye başkanı adayı Aksoy ise milletvekilliği genel seçimi için oyunu Siirt'te kullanacağını fakat Tillo belediye başkanlığı için oy kullanamayacağını söyledi.

"İkametimin Siirt'te olması nedeniyle işlemlerde geç kaldığımız için kendim için oy kullanamadım" diyen Aksoy, ilçede seçimlerin huzur içerisinde sürdüğünü kaydetti.

Vatandaşlardan Sinan Ekinci, AA muhabirine, hem belediye başkanını hem de TBMM'de kendilerini temsil edecek milletvekillerini seçmek için iki ayrı oy kullandığını söyledi.

"Türkiye bir oy kullanırken biz iki oy kullanma heyecanını yaşadık. Seçim sonuçlarını iki kat fazla merak ediyoruz" diyen Ekinci, seçimin ülkede hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Olay

Tillo'da 30 Mart 2014'teki yerel seçimlerin ardından AK Parti ve Saadet Partisinin belediye başkan adaylarının yakınları arasında çıkan kavgada, Saadet Partisinin adayı Behmen Aydın bıçaklanarak öldürülmüş, olayla ilgili AK Parti'den Tillo Belediye Başkanı seçilen Mehmet Mesut Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi, "iştirak halinde adam öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Memduhoğlu ile Belediye Başkan Vekili Cemal Erken ve 8 belediye meclisi üyesi görevlerinden istifa etmişti. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 sanık tahliye edilmişti