Gazete Vatan Logo

O iddiaya AK Parti'den yanıt!

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, AK Parti ve Türkiye'nin geleceğine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Yalçın Akdoğan, "Erdoğan sonrası AK Parti biter" iddiasına "AK Parti'siz bir Türkiye düşünülemez" diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan Köşk'e çıkarsa AK Parti ne olacak? Başbakanlık makamına kim gelecek? AK Parti, ANAP gibi mi olacak? 2015 seçimlerinde AK Parti ne yapacak?

Anket

Sizce AK Parti Köşk seçimlerini kazanacak mı?

Evet
Hayır
Fikrim yok






Merak edilen sorulara Erdoğan'ın 'sağ kolu' olarak nitelenen AK Parti Ankara milletvekili ve başdanışman Yalçın Akdoğan yanıt verdi.

Akdoğan'ın Star gazetesinde "AK Parti'nin geleceği" başlıklı yazısı bir anlamda iktidar partisinin yol haritası niletiğinde.

AK PARTİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ

Akdoğan'a göre, AK Parti’nin geleceğinin ne olacağı sorusu ‘ülkenin geleceği ne olacak’ sorusuyla çakışır durumda. AK Parti'nin temsil gücüne değinen Akdoğan, yazısında 3 milyon 867 bin üyeli kadın kollarının birçok partinin seçmeninden daha büyük olduğuna dikkat çekti.

AK Parti'nin başarı sebeplerini doğru anlamaya çağıran yazar, alternatifsizlikten desteklenen bir parti olmadığının altını çiziyor. AK Parti'nin bugün topluma umut, özgüven ve heyecan aşıladığını savunan Akdoğan, iktidar partisi karşıtlarına sorularla cevap veriyor.

(...)Şu sorulara verilecek cevaplarda hala AK Parti başat aktördür:

Halkın gönül ve değer dünyasını temsil eden siyasi hareket hangisidir? Geleceğin Türkiye’sini hangi parti kurabilir? Türkiye’yi hangi parti daha iyi yönetir? Güven ve istikrarın devamı hangi partinin iktidarıyla mümkündür? Hem AB perspektifine hem Türk ve İslam dünyasına sıcak bakan, tüm bu bölgelerde sempatiyle karşılanan parti hangisidir?

AK Parti’nin olmadığı siyasal yapıda Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hangi parti sağlayabilir?"

DENKLEMDEN AK PARTİ'Yİ ÇEKİP ALIRSANIZ

AK Parti'nin ülkenin bütünlüğünün sigortası olduğunu savunan Akdoğan, iddialı cümlelerle sıralamaktan geri durmuyor.

AK Parti'yi "Güven ve istikrarın teminatıdır, bölgesel aktörlüğün mimarıdır, büyük Türkiye idealinin adresidir." ifadesiyle anlatan yazar, geleceğe dönük Türkiye siyasetinin fotoğrafını böyle çekiyor:

"Denklemden AK Parti’yi çekip alırsanız, ne ülke bütünlüğünü koruyacak, ne istikrarı sağlayacak, ne topluma umut aşılayacak, ne Türkiye’nin 2023 hedeflerini ve bölgesel çıkarlarını koruyabilecek bir siyasi aktör kalır. Türkçü-Kürtçü siyasi çizginin dışında merkez partisi gibi görülen CHP bile bölge partisi pozisyonuna düşmüştür.

CHP hiçbir zaman halkın genel hissiyatını temsil edecek bir anlayışa ve temsil gücüne sahip olamayacak bir görünümdedir. MHP ve HDP hiçbir zaman ülke ve dünya gerçeklerini kavrayan, umumun efkarını kucaklayan ana akım hareket olamayacak bir görünümdedir.

Yani AK Partisiz bir Türkiye düşünülemez.

Türkiye’yi bugünlere taşıyan bu büyük siyasi hareket geleceğin Türkiyesi’ni de kuracak donanıma sahiptir. Vizyonuyla, siyasi tasavvuruyla, toplumsal temsil gücüyle ve kadrolarıyla AK Parti Türk siyasetinde var olmayı sürdürecektir."

Haberin Devamı